Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Yüksek tansiyona bir kase yetiyor! Her öğün tüketilebilir

Yüksek tansiyona bir kase yetiyor! Her öğün tüketilebilir

Çoğu insanın derdi olan yüksek tansiyon hastalığına çözüm araştırılıyor. Bu hastalığa iyi gelen besinin bir kasesi yetiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksek tansiyona bir kase yetiyor! Her öğün tüketilebilir

Yüksek tansiyon ve besinler arasındaki ilişki araştırmalara daima konu olmuş ve bazı besinlerin kan basıncını düşürdüğü tespit edilmiştir. Örneğin, her gün bir kase yulaf ezmesi yüksek tansiyon için çok faydalı. Araştırmalara göre 4 hafta boyunca her gün 1 bardak pancar suyu içen hipertansiyonlu kişilerde kan basıncı düşüyor. İşte yüksek tansiyonu olanlara öneriler...

1. YABAN MERSİNİ

Yaban mersini ve çilek, bir tür flavonoid olan antosiyaninler adı verilen antioksidan bileşikler içerir.

Araştırmalar, özellikle yaban mersini ve çilek olmak üzere en yüksek antosiyanin alımına sahip olanların, düşük antosiyanin alımı olanlara kıyasla yüksek tansiyon riskinde yüzde 8 azalma olduğunu gözler önüne seriyor.

Meyveleri yemeklerden sonra atıştırmalık veya tatlı olarak tüketin ya da smoothie ve yulaf ezmesine ekleyin.

2. PANCAR

Pancar suyu içmek kısa ve uzun vadede kan basıncını düşürebilir. Araştırmalara göre 4 hafta boyunca her gün 1 bardak pancar suyu içen hipertansiyonlu kişilerde kan basıncı düşüyor. Birçokları için bu değişiklik kan basıncını normal aralığa getirdi. Her gün bir bardak pancar suyu içmek, salatalara pancar eklemek veya sebzeleri sağlıklı bir garnitür olarak hazırlamak yardımcı olabilir.

3. BİTTER ÇİKOLATA

Araştırmalar 15 denemeden biri, kakao açısından zengin çikolatanın hipertansiyon veya prehipertansiyonu olan kişilerde kan basıncını düştüğünü göstermektedir. En az yüzde 70 kakao içeren yüksek kaliteli çikolata seçin ve her gün tek bir kare veya yaklaşık 1 ons büyüklüğünde bir parça tüketin.

4. KİVİ

Araştırmacılar elma ve kivinin hafif yüksek tansiyonu olan insanlar üzerindeki etkilerini karşılaştırdılar. Buna göre, günlük bir porsiyon kivi, seviyesi hafif yükselmiş kişilerde kan basıncını düşürebilir. 8 hafta boyunca günde üç kivi yemenin, aynı dönemde günde bir elma yemeye kıyasla hem sistolik hem de diyastolik kan basıncında daha önemli bir azalmaya yol açtığını buldular. Kivi, öğle yemeğinde veya smoothie'ye eklenerek tüketilebilir.

5. YULAF

Yulaf, beta-glukan adı verilen bir lif türü içerir. Bazı araştırmalara göre, beta-glukan kan basıncını da düşürebilir. Güne bir kâse yulaf ezmesi ile başlayın ya da et veya vejeteryan burger köftelerine doku vermek için ekmek kırıntıları yerine yulaf ezmesi kullanın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçesindeki kara delik adamı dehşete düşürdü

Bahçesindeki kara delik adamı dehşete düşürdü