Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yeni eğitim döneminde öğrencilerin göz sağlığına dikkat!

Yeni eğitim döneminde öğrencilerin göz sağlığına dikkat!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, yeni eğitim yılı başlamadan önce öğrencilerin göz muayenesi olması gerektiğine vurgu yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yeni eğitim döneminde öğrencilerin göz sağlığına dikkat!
KAYNAK: İHA

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Oğuztöreli, öğrencilerin okul başarısının göz sağlığıyla yakından ilişkili olduğunu ifade etti. Göz muayenesi yapılmayan çocukların tahtadaki yazıları okuyamayarak derste dikkatlerinin dağıldığını belirten Oğuztöreli, bu durumun çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite olarak yanlış yorumlanabileceğine dikkat çekti.

Bebeklikten İtibaren Göz Kontrolü Önemli

Oğuztöreli, göz sağlığının bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Bebekler ilk ay, 3. ay ve 6. ayda göz doktoru tarafından muayene edilmelidir. Özellikle göz yaşı kanal tıkanıklığı ve şaşılık gibi sorunların erken müdahale gerektirdiğini belirtti. Sorunların tespit edilmemesi durumunda, çocukların görme bozukluğu yaşaması ve psikolojik sorunlar ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Gizli Şaşılık ve Erken Müdahale

Op. Dr. Mustafa Oğuztöreli, çocuklarda şaşılık sorununun erken yaşta fark edilmesinin tedavi sürecini kolaylaştırdığını belirtti. Gizli şaşılık durumunun genellikle anneler tarafından fark edildiğini ve gözlükle düzelmeyen durumlarda ameliyat ile tedavi edilebileceğini söyledi. Erken müdahale ile ileride yaşanabilecek görme sağlığı ve sosyal sorunlar önlenebilir.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da Çöp Döküm Sahasında Yangın Paniği

Alanya'da Çöp Döküm Sahasında Yangın Paniği