Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yaz aylarında kusursuz vücut kaygısı ile nasıl baş edilir?

Yaz aylarında kusursuz vücut kaygısı ile nasıl baş edilir?

Uzman Psikolog, yaz aylarında fiziksel güzellik kaygılarının arttığını belirterek önerilerde bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaz aylarında kusursuz vücut kaygısı ile nasıl baş edilir?
KAYNAK: İHA

Uzman Psikolog Ege Canyurt, yaz aylarında ince ve hafif giysilerin giyilmesi nedeniyle güzel görünme kaygılarının arttığını ve bu kaygıların özgüven eksikliği ve yetersizlik hislerine yol açabileceğini söyledi. Canyurt, plajlar, havuzlar ve dış mekan etkinliklerinin artan talepleriyle birlikte vücut güzelliği ve görünümle ilgili kaygıların da arttığını dile getirdi. Yaz aylarında kusursuz vücut kaygısı ile nasıl baş edilir? İşte uzmanında öneriler...

Medya ve Sosyal Platformların Etkisi

Canyurt, yazın gelmesiyle birlikte medya ve sosyal platformlardaki güzellik standartlarında görünme baskısının arttığını belirtti. 'İnce beden, bronz ten ve düzgün vücut hatları gibi idealleştirilen özellikler, bazı insanlarda vücut imajı endişelerini tetikleyebilir. Bu durum, özgüven eksikliği ve kendini yetersiz hissetme duygularına neden olabilir' dedi.

'Sosyal Medyaya Bakıp Güzellik Karşılaştırması Yapmayın'

Canyurt, plaj tatilleri veya havuz partileri öncesinde bazı insanların vücutlarını daha iyi hale getirmek için yoğun bir şekilde egzersiz veya diyet yaptıklarını ve bu sürecin stresli olabileceğini ifade etti. Sosyal karşılaştırma ve memnuniyetsizlik konusuna dikkat çeken Canyurt, 'Sosyal medyadaki 'mükemmel' görüntülerle karşılaştırma yapmak, insanların kendi vücutlarıyla ilgili daha olumsuz hissetmelerine neden olabilir. Sağlıklı bir yaklaşım benimsemek önemlidir' dedi.

'Vücudum Mükemmel Olursa Daha Çok Sevilir Miyim?'

Canyurt, kendini kabul etmeyen kişilerde 'Vücudum mükemmel görünmeli. Hiç güzel değilim. Kimse beni beğenmeyecek. Mükemmel bir vücudum olsa herkes beni daha çok beğenir, kabul ederdi' gibi düşüncelerin öne çıktığını anlattı. Sağlıklı bir yaşam tarzı, sürdürülebilir bir şekilde egzersiz yapmak ve dengeli beslenmenin vücut imajını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Kendini kabul etme ve kendine değer verme üzerine odaklanmak gerektiğini vurguladı.

'Beden Dismorfik Bozukluğu Sorununa Yol Açabilir'

Canyurt, vücut algısı konusundaki olumsuz ve sağlıksız düşünce ve inançların çeşitli psikolojik sorunlara ve yeme bozukluklarına zemin hazırlayacağını belirtti. 'Bu durum aşırıya kaçarsa ve bu güzellik kaygıları kişinin hayatını ele geçirirse, kişi sosyalleşmekten uzaklaşır ve hatta günlük hayatını bile huzur içinde devam ettiremez' dedi. Bu duruma Beden Dismorfik Bozukluğu denildiğini ve duygudurum bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk veya depresyonla birlikte görülebileceğini belirtti.

'Gerçekçi ve Sağlıklı Hedefler Koyun'

Canyurt, beklentilerin belirli bir seviyeye çekilmesi gerektiğini tavsiye ederek, gerçekçi ve sağlıklı hedefler koymanın önemini vurguladı. Düşünce çarpıtmalarına özen göstermenin gerektiğini belirtti. 'Eğer sağlıksız bir yapıya dönmeye başlarsak ve bu durumla mücadele edemeyecek bir duruma gelirsek hemen profesyonel destek almalıyız. Kendini kabul etme ve kendine değer verme, vücut güzelliğiyle ilgili kaygıları azaltmaya yardımcı olabilir' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kütahya'da Büyücülük İddiasıyla Tutuklama

Kütahya'da Büyücülük İddiasıyla Tutuklama