Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Yaşının Ötesinde Büyük Bir İyilik Azra Saçlarını Onkoloji Hastanesine Tedavi Gören Ayten'e Hediye Etti

Yaşının Ötesinde Büyük Bir İyilik Azra Saçlarını Onkoloji Hastanesine Tedavi Gören Ayten'e Hediye Etti

Mersinli Azra'nın 10 yaşında gösterdiği olağanüstü jest, kanserle mücadele eden bir genç kıza umut oldu. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaşının Ötesinde Büyük Bir İyilik Azra Saçlarını Onkoloji Hastanesine Tedavi Gören Ayten'e Hediye Etti

Mersin'in güzel bir öyküsü, 10 yaşındaki Azra Özbek'in içten bir jestiyle daha da ışıldı. Azra, üç yıl boyunca sabırla uzattığı saçlarını keserek, Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören 15 yaşındaki Ayten Özkan'a peruk olarak hediye etti.

Azra'nın Büyük Kararı

Mersin Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Fatma Özbek'in kızı Azra, uzun süren bir kararlılıkla saçlarını uzattıktan sonra cesur bir adım attı. Kendisi gibi genç yaşta kanserle mücadele eden Ayten'e destek olmak için saçlarını kesmeye karar verdi.

Duygusal Bir Hediye

Azra'nın bu anlamlı jesti, sadece saçları değil, kalpleri de dokundurdu. Babası Zeki Özbek'in kuaför dükkanında kadınların saçlarına olan özeni gözlemleyen Azra, saçlarını kaybeden hastalara umut olmayı istediğini dile getirdi. Ayten, Azra'ya duyduğu teşekkürü dile getirerek, saçların zamanla kendisine alışacağını ifade etti ve jestin mutluluğunu yaşadı.

Toplumsal Duyarlılık Çağrısı

Ayten'in babası Levent Özkan, bu tür jestlerin toplumun tüm bireylerinde duyarlılık oluşturması gerektiğini vurguladı. Azra'nın annesi Fatma Özbek ise kızının bu güzel düşüncesiyle gurur duyduklarını belirtti ve destek veren herkese teşekkür etti.

Umut Işığı

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. Selma Ünal ve Dr. Öğr. Üyesi Feryal Karahan, Azra'nın jestinin, tedavi gören gençler için büyük bir umut kaynağı olduğunu ifade etti. Saçların kaybıyla ilgili yaşanan endişelerin bu tür yardımlarla hafiflediğini belirttiler ve Azra'nın bu davranışını takdir ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adnan Oktar Erzurum'dan Van'a Transfer Edildi: Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna Alındı

Adnan Oktar Erzurum'dan Van'a Transfer Edildi: Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna Alındı