Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kış aylarında beslenme alışkanlıklarını değiştirerek vücut sıcaklığını korumanın önemine dikkat çekti.
Vücut sıcaklığının düşmesinin bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğini belirten Arslan, doğru besin seçimleri ile kış aylarını daha rahat geçirebileceğimizi ifade etti. Arslan'ın önerilerine göre, kış aylarında tüketilmesi gereken besinler arasında yumurta, kırmızı pancar, keçiboynuzu pekmezi, kestane ve salep bulunuyor.
Vücudu ısıtan 5 Besin
Yumurta:
İyi bir protein, A vitamini, D vitamini ve demir kaynağıdır.
Yeşilliklerle birlikte tüketilmesi önerilir.
Kırmızı Pancar:
A, B, C vitaminleri ve demir içerir.
Kış aylarında tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alır.
Keçiboynuzu Pekmezi:
Günlük bir yemek kaşığı kadar kullanılarak enerji ve direnç kazandırabilir.
Kestane:
Porsiyon kontrolü ile tüketilerek vücuda enerji sağlayabilir.
Salep:
Zencefil ve toz tarçın eklenerek tüketilmesi vücut ısısını dengede tutan etkili bir içecek oluşturabilir.