Soğan, içinde bulunan potasyum, B vitamini ve C vitamini gibi maddeler sayesinde vücudumuzun enfeksiyonlara ve serbest radikallere karşı direncini artırır. Ayrıca doğal antibiyotik görevi görerek kalp ve damar sağlığımızı da destekler.

Kanımızı temizleyerek damar tıkanıklığı ve damar sertliği gibi rahatsızlıkları önler. Kanserden korunmada da etkili olan soğan, soğuk algınlığı, burun kanaması, yanık ve böcek ısırması gibi durumlarda da faydalıdır.

Kemik sağlığı, şeker dengesi, cilt ve saç bakımı için de önemli bir besindir. Soğanın bu faydalarından yararlanmak için onu doğru şekilde saklamak ve tüketmek gerekir.

Soğan, lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir, ancak doğru şekilde saklanmazsa zararlı olabilir.

mynet.com sitesinde aktarılan habere göre; Araştırmalarda soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceği belirlendi.

Bakterileri mıknatıs gibi çeker

Verilen bilgilere göre, çiğ olarak doğranmış veya kesilmiş soğan kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde, saklama kaplarında buzdolabında dahi saklansa, bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.

Uzmanlar, dilimlenmiş soğanın bakteri ürettiğini ve gıda zehirlenmesine yol açabileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, soğanı taze olarak doğramak ve hemen tüketmek en iyisidir.

Rahim Ağzı Kanserine Karşı Korunmanın En Etkili Yolu HPV Aşısı Rahim Ağzı Kanserine Karşı Korunmanın En Etkili Yolu HPV Aşısı

Eğer soğan artarsa, kapalı bir poşet içinde buzdolabının No-Frost bölümünde muhafaza edilmelidir.

Editör: SONGÜL BAŞKAYA