Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanlar öneriyor! Akşam yemeğinde yiyen sabah demir gibi kalkıyor

Uzmanlar öneriyor! Akşam yemeğinde yiyen sabah demir gibi kalkıyor

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar faydalarını tek tek ortaya koydu. İşte yeşil soğanın faydaları...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlar öneriyor! Akşam yemeğinde yiyen sabah demir gibi kalkıyor

Yeşil soğan, sağlık için pek çok yararı olan bir besindir. Ancak çoğu kişi kokusundan dolayı bu besinden uzak durmaktadır. Oysa yeşil soğan, vücudumuz için birçok fayda sağlamaktadır. Uzmanlar, yeşil soğanın bilinen ve bilinmeyen faydalarını araştırdılar.

İşte yeşil soğanın faydaları:

BAKTERİLERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VAR

Yeşil soğan, bakterilere karşı savaşan bir besindir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudumuzu enfeksiyonlardan korumaktadır. Ayrıca kalp ve damar sağlığımız için de çok önemlidir. Kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyonu önlemekte ve damar sertliğini engellemektedir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Yeşil soğan, C vitamini bakımından zengin bir besindir. Bu sayede bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir. Aynı zamanda göz sağlığımız için gerekli olan A vitaminini de içermektedir. Mide sağlığımızı da koruyan yeşil soğan, midedeki zararlı bakterilerle de mücadele etmektedir. Ülser gibi hastalıkların oluşmasını da önlemektedir.

GÜNDE BİR DEFA TÜKETİLMESİ YETERLİ

Yeşil soğanın faydalarından yararlanmak için günde bir defa tüketilmesi yeterlidir. Uzmanlar, yeşil soğanı akşam yemeklerinde bir tutam olarak yemeyi tavsiye etmektedirler. Yeşil soğan, akciğer sağlığımız için de faydalıdır. Astım, bronşit gibi hastalıkların belirtilerini azaltarak öksürüğü kesmektedir. Ayrıca vücudumuzdaki toksinleri atarak idrar söktürücü etki göstermektedir.

ANTİVİRAL ÖZELLİĞİ İLE SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİBE İYİ GELİYOR

Yeşil soğanın en önemli faydalarından biri de antiviral özelliğidir. Bu özelliği ile soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemekte ve iyileşmeyi hızlandırmaktadır. Ayrıca burun tıkanıklığına da iyi gelmektedir. Böbrek sağlığımız için de faydalı olan yeşil soğan, böbrek taşı ve kumunu dökmeye yardımcı olmaktadır. Cinsel gücü arttırıcı etkisi de bulunan yeşil soğan, iştah açıcı bir besindir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da esnaf ve vatandaşa 'Dolandırıcılık' uyarısı

Alanya'da esnaf ve vatandaşa 'Dolandırıcılık' uyarısı