Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanından zatürre uyarısı! Sigara ve alkol kullananlarda risk artıyor

Uzmanından zatürre uyarısı! Sigara ve alkol kullananlarda risk artıyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, sigara ve alkol kullanan bireylerde zatürrenin daha sık görüldüğünü vurgu yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanından zatürre uyarısı! Sigara ve alkol kullananlarda risk artıyor
KAYNAK: İHA

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sibel Günay, soğuk havaların etkisiyle artan zatürre vakaları hakkında önemli bilgiler verdi. Günay, sigara ve alkol kullanımının zatürre riskini artırdığını belirterek, özellikle bu alışkanlıkları olan bireylerin daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Zatürrenin mikroorganizmaların solunum yoluyla akciğere ulaşması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Günay, kronik sağlık sorunları olan bireylerde ve bağışıklık sistemini zayıflatan faktörlere sahip olanlarda riskin daha yüksek olduğunu söyledi. Sigara ve alkol tüketiminin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini belirten Günay, bu alışkanlıkların zatürre riskini artırdığını ifade etti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sibel Günay

En sık görülen belirtilerin öksürük ve balgam olduğunu belirten Doç. Dr. Günay, ayrıca ateş, göğüs ve sırt ağrısı gibi şikayetlerin de eşlik edebileceğini söyledi. Zatürre teşhisi konulduğunda ise en kısa sürede antibiyotik tedavisine başlanması gerektiğini vurgulayan Günay, hastaların çoğunlukla ayaktan tedavi edilebildiğini ancak bazı durumlarda hastaneye yatışın gerekebileceğini belirtti.

Zatürre

Doç. Dr. Günay, özellikle kış aylarında kalabalık ortamlardan kaçınılması, maske ve mesafe kurallarına uyulması, el hijyenine dikkat edilmesi gibi kişisel tedbirlerin önemine de değindi. Sigara ve alkol kullanımının zatürre riskini artırdığına dikkat çeken Günay, bu alışkanlıklardan uzak durmanın önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antifriz değiştirmek istedi çatıdan otomobilin üzerine düştü

Antifriz değiştirmek istedi çatıdan otomobilin üzerine düştü