Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanı uyardı: Obezite hastalıkların anası

Uzmanı uyardı: Obezite hastalıkların anası

Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı, obezitenin ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir hastalık olduğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Uzmanı uyardı: Obezite hastalıkların anası
KAYNAK: İHA

Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh Hakseven, obezitenin birçok hastalığı tetiklediğini ve bireylerde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti. 

Obezitenin temel nedenleri arasında hormonal bozukluklar, genetik yatkınlık, psikolojik rahatsızlıklar, aşırı yemek yeme isteği, hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme yer alıyor. Bu durum, obez bireylerde solunum sıkıntıları, diyabet, uyku apnesi, hormonal bozukluklar ve kalp hastalıkları gibi pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor.

Obezite Cerrahisi ve Sonuçları

Dr. Hakseven, obezite tedavisinde cerrahi müdahalenin etkili olduğunu belirterek, bu süreçten sonra sporun hayatın bir parçası olması gerektiğini vurguladı. Obezite ameliyatı sonrası hastaların solunumsal sorunlar, hipertansiyon ve insülin direnci gibi sağlık problemlerinde ciddi iyileşmeler gözlemlendiğini ifade etti.

Yeni Bir Yaşam Tarzı

Dr. Hakseven, obezite cerrahisinin bir milat olduğunu belirterek, cerrahi işlem sonrası hastaların eski yaşam alışkanlıklarını geride bırakmaları gerektiğini söyledi. Düzenli spor ve diyetisyen kontrolünde bir beslenme planıyla hastaların sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirdiğini ve fazla kilolarından kurtulduklarını ifade etti. Obezite ile mücadelede en önemli unsurlardan birinin, yüksek kalorili ve şeker içeren yiyeceklerden kaçınmak olduğunu da sözlerine ekledi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramanmaraş 5.0 şiddetli deprem! Ahmet Ercan'dan uyarı: 2027'ye kadar devam edecek!

Kahramanmaraş 5.0 şiddetli deprem! Ahmet Ercan'dan uyarı: 2027'ye kadar devam edecek!