Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası beslenme düzenindeki değişikliklere dikkat çekiyor. İki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçmenin önemine vurgu yaparak, özellikle bayram kahvaltılarında porsiyon kontrolünün önemli olduğunu belirtiyor.

Sağlıklı Kahvaltı Önerileri

Gündüz, bayram kahvaltılarında sağlıklı tercihler yapmanın önemine değiniyor. Kahvaltı sofralarında yumurta, peynir, zeytin gibi protein ve sağlıklı yağ kaynaklarını tercih etmenin yanı sıra, tatlıların tüketiminde de dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Ara Öğünlerin Önemi

Sahur ve iftar sonrası yapılan iki öğünlü beslenme düzeninden üç öğünlü bir düzene geçerken ara öğünlerin önemine değinen Gündüz, bu öğünlerde sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, ikram edilen tatlı ve çikolataların aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Akşam Yemeği İçin Öneriler

Akşam yemeğinde dengeli beslenme için protein kaynaklarının önemine dikkat çeken Gündüz, aynı zamanda zeytinyağlı yemek alternatiflerinin tercih edilmesinin sindirim sistemi sağlığı açısından önemli olduğunu belirtiyor. Bağırsak hareketlerini hızlandıracak sebzelerin de bu öğünde tercih edilmesinin faydalı olabileceğini ifade ediyor.

Kaynak: İHA