Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmandan kritik uyarı: Çocukluk döneminde verem aşısı şart

Uzmandan kritik uyarı: Çocukluk döneminde verem aşısı şart

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, tüberkülozun bulaşıcı olduğuna ve çocukluk döneminde verem aşısının önemine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmandan kritik uyarı: Çocukluk döneminde verem aşısı şart
KAYNAK: İHA

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmethan Turan, Dünya Sağlık Örgütü'nün her yıl 24 Mart'ta kutlanan 'Dünya Tüberküloz Günü' kapsamında önemli bilgiler verdi. Dr. Turan, tüberkülozun vücutta birçok organı etkileyebilecek bir enfeksiyon olduğunu vurgulayarak, akciğerlerin yanı sıra kemikler, böbrekler, beyin gibi pek çok organda enfeksiyon oluşturabileceğini belirtti. Hastalığın seyrinin tuttuğu organa göre değişiklik gösterebileceğini ifade eden Dr. Turan, akciğerlerde görülen tüberkülozun en sık belirtilerini öksürük, balgam, kanlı balgam, gece terlemesi, kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk ve iştahsızlık olarak sıraladı.

Tüberkülozun Bulaşıcılığı ve Tedavi Edilmediğindeki Riskler

Tüberküloz hastalığının bulaşıcı olduğunu vurgulayan Dr. Turan, hastaların öksürme ve hapşırmaları sırasında yaydıkları mikropların sağlıklı kişiler tarafından solunmasıyla bulaştığını belirtti. Tedavi edilmeyen tüberkülozun ölümcül sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Dr. Turan, hastalığın genellikle akciğerleri etkilediğini ancak kan dolaşımına geçmesi durumunda vücudun diğer organlarına da yayılabileceğini söyledi.

Tedavi Süreci ve Önlemler

Tedavi sürecinde doğru ilaç tedavisinin önemine değinen Dr. Turan, tedavi sürecinin en az 6 ay sürdüğünü ve düzenli ilaç kullanımının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, Verem Savaş Dispanserleri tarafından sağlanan doğrudan gözetimli tedavi sistemiyle hastaların tedavi sürecinin kontrol altında olduğunu belirtti. Dr. Turan, tedaviye başlandıktan sonra hastaların bulaştırıcılığının azaldığını ve önerilen sürede ilaçları eksiksiz kullanmanın önemini vurguladı.

Çocukluk Çağında BCG Aşısının Önemi

Tüberkülozdan korunmanın önemine dikkat çeken Dr. Turan, çocukluk çağında yapılan BCG aşısının önemini vurguladı. Ayrıca, sağlıklı beslenme ve hasta olan kişilerle temasın sınırlanmasının da hastalıktan korunmada etkili olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakan Fidan Murat Kurum'a Oy Topluyor: 'Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Dışişleri Bakanı bu duruma düşmemiştir'

Hakan Fidan Murat Kurum'a Oy Topluyor: 'Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Dışişleri Bakanı bu duruma düşmemiştir'