Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Türkiye obezitede Avrupa birincisi ! Obeziteye karşı ne yapılmalı?

Türkiye obezitede Avrupa birincisi ! Obeziteye karşı ne yapılmalı?

DSÖ'nün açıkladığı verilere göre; Türkiye, obezitede Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. Uzmanlar sağlık sorunlarına karşı uyarıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye obezitede Avrupa birincisi ! Obeziteye karşı ne yapılmalı?
KAYNAK: İHA

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Türkiye obezite konusunda Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyor. Avrupa Obezite Raporu'na göre, Türkiye'de yetişkinlerin yaklaşık yüzde 59'u aşırı kilo ve obezite ile karşı karşıya.

Obezitenin zararları neler?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Barış Sarıakçalı, obezitenin birçok sağlık sorununa neden olduğunu belirtti. Özellikle Tip 2 diyabet, hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp damar hastalıkları, uyku apne sendromu, osteoartroz (eklem kireçlenmesi) ve bazı kanserlerin obezitenin getirdiği sağlık sorunları arasında bulunduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Barış Sarıakçalı

Obezite en çok kimlerde görülüyor?

Dr. Sarıakçalı, obezite oranlarında cinsiyet farklılıklarına da değindi. Obezitenin kadınlarda daha sık görüldüğünü vurgulayan Sarıakçalı, kadınlarda hareket eksikliği, kötü beslenme alışkanlıkları, hamur işi gıdaların fazla tüketilmesi ve teknolojik araçların kullanımının artmasıyla ilişkilendirildiğini belirtti.

Obeziteye karşı ne yapılmalı?

Diyet konusunda önerilerde bulunan Sarıakçalı, beslenmede karbonhidrat, yağ ve protein dengesine dikkat çekti. Basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratların tercih edilmesi, sağlıklı yağların tüketilmesi ve protein alımına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Sarıakçalı, özellikle ekmek ve tahılların dengeli bir şekilde tüketilmesini vurgulayarak, sağlıklı bir yaşam tarzının önemini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepezspor depremzedeler için oyuncak yardımı

Kepezspor depremzedeler için oyuncak yardımı