Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Sadettin Demirel, yaptığı önemli bir buluşla gül yağı içerikli formülü kullanarak bazı bakterilere karşı etkili bir mücadele yöntemi geliştirdi. Patent Tescil Belgesi alan Demirel'in bu buluşu, antibiyotik kullanımını azaltarak çevre ve insan sağlığına katkıda bulunabilecek bir adım olarak öne çıkıyor.
Gül Yağı Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanılabilir
BUÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sadettin Demirel, Teknoloji Transfer Ofisi'nin koordinatörlüğünde geliştirdiği 'Gül Yağının Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanımı' başlıklı formülü için Patent Tescil Belgesi aldı. Gül yağının, Escherichia coli, Bacillus subtilis ve Staphylococcus aureus bakterileri üzerinde etkili bir antimikrobiyal ajan olarak kullanımını içeren bu buluş, enfeksiyonların önlenmesinde yeni bir kapı aralıyor.
Buluşun Ticarileştirilmesi İçin Çalışmalar Başlıyor
Doç. Dr. Sadettin Demirel, buluşunun Türk Patent tarafından tescil edilmesinin ardından, şimdi sıranın ticarileştirmeye geldiğini belirtti. Geliştirilen formülün, antibiyotik kullanımının azaltılmasına katkı sağlayarak antibiyotik direncine karşı bir engel oluşturabileceğini ifade eden Demirel, aynı zamanda gül yağı ekstraktından hazırlanan solüsyonun ağız ve diş sağlığını destekleyebileceğini vurguladı.
Rektör Yılmaz: Nitelikli Akademik Çalışmalar Artarak Devam Etsin
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Doç. Dr. Sadettin Demirel'in bu önemli buluşunu övgüyle karşıladı. Yılmaz, nitelikli akademik çalışmaların ve güzel gelişmelerin artarak devam etmesini umduklarını belirtirken, Demirel'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.