Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Tek sağlık yaklaşımı dengeyi koruma zamanı!

Tek sağlık yaklaşımı dengeyi koruma zamanı!

Nilüfer Tek Sağlık Sempozyumu, 3 Kasım Dünya Tek Sağlık Günü'nde insan, hayvan, çevre etkileşimi arasında denge kurmanın önemini vurgulayan bir etkinlik olarak düzenlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tek sağlık yaklaşımı dengeyi koruma zamanı!
KAYNAK: İHA

Sempozyum, Nilüfer Belediyesi, Bursa Diş Hekimleri Odası, Bursa Eczacı Odası, Bursa Tabip Odası, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

AW068924_03

Sempozyumda, 'Tek Sağlık' yaklaşımına dikkat çekilerek insan, hayvan, çevre etkileşimi arasındaki denge konusu ele alındı. Pandemi sonrasında sağlık kavramının değiştiği ve her şeyin birbirine bağlı olduğunun daha iyi anlaşıldığına vurgu yapıldı. 'Tek Sağlık' kavramı, farklı disiplinlerin işbirliği içinde çalışması gerektiğini vurgulayan bir yaklaşımı ifade ediyor.

AW068924_02

Sempozyumda, toplumun bütün kesimlerinin sağlığına yönelik faaliyetlerin yanı sıra çevre sağlığına, çevredeki diğer canlıların sağlığına ve gezegenin sağlığına da odaklanmanın önemi vurgulandı. 'Tek Sağlık' yaklaşımı, pandemi sürecinde de etkili bir şekilde uygulandığı ve halk sağlığına yönelik önemli katkılarda bulunduğu belirtildi.

AW068924_05

Ayrıca, sempozyumda sağlıklı, eşit ve ulaşılabilir gıdaya erişim, gıda güvencesi, ve hayvansal gıda güvenliği gibi konular da ele alındı. Gıda enflasyonu, yoksulluk ve erişilebilirlik sorunları, iklim krizi, ve dünya genelindeki açlık sorunları da eleştirildi. 'Tek Sağlık' yaklaşımı, sadece insan sağlığına odaklanmak yerine tüm canlıların sağlığına ve çevre sağlığına dikkat çeken bütüncül bir yaklaşımı ifade ediyor.

AW068924_04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Orman Yangını: Alkollü Olduklarını İddia Eden Şüpheliler Tutuklandı

Manavgat'ta Orman Yangını: Alkollü Olduklarını İddia Eden Şüpheliler Tutuklandı