Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Spora başlamadan önce solunum testi yaptırın

Spora başlamadan önce solunum testi yaptırın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde spor öncesinde akciğer solunum fonksiyon testi yaptırmanın önemine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Spora başlamadan önce solunum testi yaptırın
KAYNAK: İHA

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde spor öncesinde akciğer solunum fonksiyon testi yaptırmanın önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Özlü, spor sırasında yaşanan ani ölümlerin yüzde 2'sinin akciğer hastalıklarına bağlı olduğunu belirterek, özellikle rekabetçi sporlarda sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Akciğer Testleri Neden Önemli?

Prof. Dr. Özlü, spor öncesinde akciğer testi yaptırmanın, astım, KOAH, akciğer sertleşmesi gibi hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi için kritik bir adım olduğunu vurguladı. Spor sırasında yaşanan solunumsal sorunların, özellikle rekabetçi sporlarda ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Her Yaştan Sporcu İçin Öneri

Rekabetçi branşlarda spor yapacak olan gençlerin yanı sıra ileri yaşta spor yapmaya başlayacak olan yetişkinlerin de solunum fonksiyonlarını ölçtürmelerinin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, solunum testlerinin kolay uygulanabilir, hızlı sonuç alınabilen ve güvenilir yöntemler olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Tevfik Özlü

Akciğer Hastalıkları ve Spor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 'Akciğer hastalıkları, özellikle egzersiz performansını azaltabilir. Astım, KOAH, akciğer sertleşmesi gibi sorunlar spor yapma yeteneğini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle spor öncesinde yapılan solunum fonksiyon testleri, sporcuların sağlıklı bir şekilde spor yapmalarına olanak tanır' dedi.

Tanı Konulsa Bile Spor Yapılabilir

Prof. Dr. Özlü, akciğer hastalığı tanısı konulsa bile uygun tedavi ve hekim önerilerine uyulduğu sürece sporun güvenle yapılabileceğini belirtti. 'Olimpiyatlarda derece almış astım hastası sporcular bulunmaktadır' diyerek, sağlıklı bir spor yaşamı için düzenli sağlık kontrollerinin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da Klimadan Çıkan Yangın Bir Aileyi Evsiz Bıraktı

Alanya'da Klimadan Çıkan Yangın Bir Aileyi Evsiz Bıraktı