Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Soğuk havalara dikkat! Deri hastalıklarını tetikliyor

Soğuk havalara dikkat! Deri hastalıklarını tetikliyor

Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı, kış aylarında artan deri hastalıkları hakkında uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soğuk havalara dikkat! Deri hastalıklarını tetikliyor
KAYNAK: İHA

Bursa Şehir Hastanesi'nden Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Elif Irmak Yazıcı, kış aylarında soğuk hava, düşük nem oranı ve enfeksiyonların deri hastalıklarını artırdığına dikkat çekti.

Deri Sağlığını Korumanın Yolları

Uzm. Dr. Yazıcı, deri hastalıklarından korunmak için bol su içmek, derinin nemini korumak ve doktor önerilerine uymak gerektiğini belirterek, 'Soğuk havaların etkisiyle en sık gördüğümüz durum deri kuruluğu ve kaşıntıdır. Onun dışında atopik egzama, temas egzaması, yağlı egzamalar, sedef hastalığı, soğuk kurdeşeni, perniyo, raynaud gibi deri hastalıkları da diğer mevsimlere göre daha sık karşımıza çıkar. Kış aylarında sıklığı ve şiddeti artan bu hastalıkların tedavisi için öncelikle doktorlarınızın önerilerine uymalısınız. Fakat bizim kişisel olarak da yapabileceğimiz bazı şeyler var. Bunlardan en önemlisi bol su içmek, derinin nem kaybını önlemek ve deriyi nemlendirmektir. Çok sık duş almayı ve çok sık el yıkamayı önermiyoruz. Bunları yaparken de nemlendirici içerikli el yıkama ürünleri, duş jelleri kullanmanızı öneriyoruz. Özellikle her yıkama sonrası derimizi hiç kurulamadan ve günlük rutinimizde de aralıklı olarak medikal nemlendiriciler kullanmanızı öneriyoruz.' dedi.

Soğuk Havalara Dikkat! Deri Hastalıklarını Tetikliyor

Deri Hastalıklarına Karşı Ne Yapmalı?

Kış aylarında sıkça görülen deri kuruluğu, kaşıntı, atopik egzama ve diğer hastalıkların tedavisi için Uzm. Dr. Yazıcı, nemlendirici kullanımı, az sık duş alma, kimyasal ürünlerden kaçınma gibi önerilere değindi. Yazıcı şunları söyledi: 'Deri bariyer fonksiyonunu bozan kolonya, ıslak mendil, deterjan gibi kimyasallardan uzak durmalı, bazı ev işlerinde de eldiven giymeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Çevresel faktörlere müdahale edebileceğimiz alanda, özellikle oda ısısı, oda nemini ayarlamak bize yardımcı olacaktır. Farklı bir hastalık grubunda yer alan soğuk kurdeşeninde ise soğuk ile temasa karşı bir alerjik reaksiyon gelişmektedir. Burada temel prensip ise soğuktan kaçınmak ve doktorunuzun önerdiği alerji ilaçlarını kullanmaktır.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası’nın bu hafta faizi sabit tutması bekleniyor!

Merkez Bankası’nın bu hafta faizi sabit tutması bekleniyor!