Diyetisyen Elif Akçeken, mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinlerin önemine vurgu yapıyor. Akçeken, özellikle öksürük ve boğaz şikayetlerinde sıkça başvurulan bal ve süt karışımının yanlış uygulanmasının vücut için zararlı olabileceğine dikkat çekiyor.
Bitkilerle Güçlü Bağışıklık: Kışın Soğuklarına Karşı Doğal Kalkan
Havaların soğuduğu günlerde grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını arayan Akçeken, herkesin mutfaklarında bulabileceği bazı bitkilerle doğal bir kalkan oluşturmanın pratik yollarını anlatıyor.
Ekinezya: Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Koruyucu ve Tedavi Edici
Ekinezyanın üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkilere sahip olabileceğini belirten Akçeken, çay şeklinde tüketildiğinde yatıştırıcı etkiler gösterebileceğini ifade ediyor.
Adaçayı: Ağız ve Boğaz İltihaplarına Etkili Bir Yardımcı
Adaçayının içerdiği uçucu bileşenlerin ağız ve boğaz iltihaplarında etkili olduğunu söyleyen Akçeken, adaçayı ile hazırlanan gargaranın önerildiğini belirtiyor.
Kakule: Antiviral ve Antimikrobiyal Özelliklere Sahip
Kakulenin içerdiği eugenol adlı bileşen sayesinde antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Akçeken, bu baharatın solunum konforunu artırabileceğini söylüyor.
Bağışıklığı Güçlendiren Besinler
Akçeken, bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri de sıralayarak kuersetin içeren meyve ve sebzelerin, meyan kökü ve Afrika sardunyasının bağışıklık sistemini destekleyebileceğini ifade ediyor.