Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Sağlıkçılar 2 gün iş bırakacak! İşte o tarihler...

Sağlıkçılar 2 gün iş bırakacak! İşte o tarihler...

Sağlık alanında hizmet sunan 21 sivil toplum örgütü eylem kararı aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlıkçılar 2 gün iş bırakacak! İşte o tarihler...

Doktor, hemşire, ebe ve sağlık emekçilerinin ortak sorunlarına çözüm üretmek ve seslerini duyurmak için 19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonunca kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) 'grev' dedi.

Sağlık emekçilerinin güncel sorunları ve 7. Dönem Toplu Sözleşme talepleri konusunda uzun süredir toplantılar yapan SABİM, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında kuruluş deklarasyonunu açıklamış ve 1-2 Ağustos’ta tüm yurtta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurmuştu. 

AW944435_01

Bugün de Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve SABİM Dönem Sözcüsü Dr. Yakup Gökhan Doğramacı, “Hekimler, hemşireler, ebeler gibi hiçbir sağlık ve sosyal hizmet çalışanının, mevcut sistem içerisinde hizmet sunabilecek tahammülü kalmamıştır. Taleplerimizi dile getirme amaçlı ilk iş bırakma eylemimiz, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1 ve 2 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Her iş bırakma eylemimizde olduğu gibi poliklinik hizmeti gibi elektif hizmetler verilmeyecek, ancak acil durumlar iş bırakma eyleminden muaf tutulacaktır" açıklamasını yaptı. 

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalp krizi geçiren tur otobüsü şoförü kazaya neden oldu: 1 ölü, 8 yaralı 

Kalp krizi geçiren tur otobüsü şoförü kazaya neden oldu: 1 ölü, 8 yaralı