Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Maymun Çiçeği açıklaması: Alarmdayız

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Maymun Çiçeği açıklaması: Alarmdayız

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının olmadığını ve olası bir salgına karşı tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Habertürk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Maymun çiçeği salgınıyla ilgili son durumu değerlendiren Memişoğlu, hastalığın Türkiye'de henüz görülmediğini ve gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Maymun Çiçeği Salgını Türkiye'de Görüldü mü?

Memişoğlu, hastalığın aslında 20 yıldır Kongo'da var olduğunu ve yeni bir hastalık olmadığını vurguladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2022 Temmuz ayında acil durum ilan ettiğini hatırlatan Memişoğlu, 'Mayıs 2023'e kadar bu ilan devam etti. O dönemde Avrupa ve Türkiye'de birkaç vaka görüldü. Ancak şu an Türkiye'de maymun çiçeği hastalığı bulunmuyor. İnşallah da olmayacak,' dedi.

'Gerekli Önlemler Alındı'

Memişoğlu, Türkiye'nin olası bir salgın durumuna karşı hazırlıklı olduğunu ifade ederek, 'Bu acil durum ilanından sonra bilim kurulumuzu oluşturduk. Eğer ülkemize gelirse nasıl bir önlem alınması gerektiğini belirledik. Şu ana kadar Türkiye'de bu hastalıkla ilgili bir tanı konulmadı,' şeklinde konuştu.

Maymun Çiçeği Aşısı

Memişoğlu, sağlık sisteminin bu tür salgınlara karşı hazırlıklı olduğunu vurgulayarak, 'Nasıl Kovid-19'da başarılı olduysak, bu hastalığa karşı da hazırlıklıyız. Testinden aşısına kadar her türlü önlemi alıyoruz,' dedi. Ayrıca, çiçek aşısı olanların bu hastalıktan yüzde 85 korunduğunu belirten Memişoğlu, '1980'e kadar ülkemizde çiçek aşısı olmayan neredeyse kimse yok,' dedi.

Türkiye'de Aşı Üretimi

Aşı üretimi konusunda da bilgi veren Memişoğlu, '9 aşıyı kendimiz üretmeye başlayacağız. Türkiye'nin insan gücü ve kalitesi çok iyi. İnşallah bu aşıların hepsini kendimiz üretir hale geleceğiz,' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Mango Üretimi Zirveye Çıkıyor

Alanya’da Mango Üretimi Zirveye Çıkıyor