Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye’de tanısı konmuş M çiçeği vakası yok

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye’de tanısı konmuş M çiçeği vakası yok

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye’de M-Çiçeği virüsü hastalığının henüz tespit edilmediğini belirterek, olası bir durumda ülkenin hazırlıklı olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye’de tanısı konmuş M çiçeği vakası yok
KAYNAK: İHA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'de M-Çiçeği virüsü hastalığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay'da AFAD Koordinasyon Merkezi'ni ziyareti sırasında konuşan Bakan Memişoğlu, şu ana kadar ülkede M-Çiçeği virüsü vakası görülmediğini söyledi. "Öncelikle son zamanlarda gündeme gelen maymun çiçeği virüsüyle ilgili herkes bir beklenti içerisinde. Herkes her gün ve her dakika bir haber içerisinde. Biz nasıl Covid’de sağlık sistemimizin ve çalışanlarının başarısını test ettiysek emin olun her türlü salgında, her türlü hastalıkta her türlü sorunu çözebilecek hem insan gücüne hem de sağlık alt yapısına sahibiz. Biz insanların panik ile korku ile değil, önden tedbir ve planlamayla hazırlıkla bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Ama daha salgın gelmeden ve belli bölgede endemikken insanlarımızın korkmasını istemiyoruz. Biz sağlıkçılar salgın hastalıklarla medyatik de olmak istemiyoruz. Özellikle toplumumuza bizlerin yani resmi makamların söylediklerine itibar etmelerini ve her türlü hazırlığı yaptığımızı bilmelerini istiyoruz. Maymun çiçeği de olsa başka salgınlar da olsa bunların üstesinden gelebileceğimizi bilmelerini istiyorum. En önemli şey her türlü salgında esasında kişisel tedbir, temizlik, hijyen aynı zamanda bizlerde kapılarımızda hem de içeride her türlü testi yapabilecek gerektiği zaman aşısını yapabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. O yüzden korkmalarını, tedirgin olmalarını ve paniklemelerini istemiyoruz. " diyerek Türkiye’nin bu konuda şimdilik güvenli bir durumda olduğunu ifade etti.

'Türkiye Olası Bir Salgına Hazırlıklı'

Sağlık Bakanı Memişoğlu, olası bir maymun çiçeği virüsü salgını durumunda Türkiye'nin hazır olduğunu vurguladı. "Emin olun biz her gün her saniye bunla ilgili alarm halindeyiz. Şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız, hastalığımız yok. İnşallah da olmaz. Olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyoruz." şeklinde konuşan Bakan, Türkiye'nin sağlık altyapısının bu tür durumlarla başa çıkacak kapasitede olduğunu belirtti. Bakanlığın, hastalığın yayılmasını önlemek ve halk sağlığını korumak adına tüm önlemleri aldığını da ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor'da Sokol Cikalleshi ile Yollar Ayrıldı: Konyaspor Tarihinin En Golcü Yabancı Oyuncusuydu

Konyaspor'da Sokol Cikalleshi ile Yollar Ayrıldı: Konyaspor Tarihinin En Golcü Yabancı Oyuncusuydu