Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Prof. Dr. Ali Ayhan'ın cenazesi Mersin'de toprağa verildi

Prof. Dr. Ali Ayhan'ın cenazesi Mersin'de toprağa verildi

Ankara'da hayatını kaybeden ünlü akademisyen Prof. Dr. Ali Ayhan, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Ali Ayhan'ın cenazesi Mersin'de toprağa verildi
KAYNAK: İHA

Tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan için, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde anlamlı bir tören düzenlendi.

A W226267 01 Result

Tören Mersin Üniversitesi Anamur Yerleşkesinde Düzenlendi

Anamur'daki Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Ali Ayhan Yerleşkesinde gerçekleştirilen törene, Ayhan'ın ailesi, yakınları, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, eski milletvekilleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

A W226267 04 Result

Nasrettin Mezarlığında Son Yolculuğuna Uğurlandı

Törenin ardından Prof. Dr. Ayhan'ın cenazesi, Ören Mahallesi'ndeki Nasrettin Mezarlığında kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Bu anlamlı törende, Ayhan'ın ailesi ve yakınları gözyaşlarıyla vedalaştı.

Prof. Dr. Ali Ayhan Kimdir 1

Prof. Dr. Ali Ayhan Kimdir?

Prof. Dr. Ali Ayhan, Türkiye'de kadın hastalıkları ve doğum alanında önemli çalışmalara imza atmış ve birçok öğrenci yetiştirmiş saygın bir akademisyendi. 

Prof. Dr. Ali Ayhan, 2 Şubat 1940'ta Anamur'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden birincilikle mezun olduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamladı.

Ali Ayhan, eğitim hayatına 1950-1955 yılları arasında Anamur Ortaköy Bölge İlkokulu'nda başladı ve ardından 1955-1958 yılları arasında Anamur Ortaokulu'nda devam etti.

Prof. Dr. Ali Ayhan Kimdir 2

1958-1961 yılları arasında Silifke Lisesi'nde öğrenim gördü. Tıp eğitimi için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giren Ayhan, 1961-1967 yılları arasında buradan birincilikle mezun oldu.

1967-1971 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi aldı. 1971-1972 yıllarında aynı bölümde uzman olarak çalıştı. 1973-1979 yılları arasında öğretim görevlisi olarak görev yaptıktan sonra, 1979 yılında doçentlik unvanını aldı.

Prof. Dr. Ali Ayhan Kimdir 3

1982 yılında State University of New York at Buffalo'da jinekolojik onkolojide erken tanı ve tedavi üzerine yenilikler üzerinde çalıştı. Aynı yılın ilerleyen dönemlerinde University of British Columbia-Vancouver'da mikrocerrahinin temel prensiplerini inceledi.

1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesörlük unvanını kazandı. 2003-2006 yılları arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanlığı yaptı. 2007 yılından itibaren Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde görev yapıyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnci Taneleri’nin "Dilber"i Hazar Ergüçlü Tatilinden Bikinili Pozlar Paylaştı

İnci Taneleri’nin "Dilber"i Hazar Ergüçlü Tatilinden Bikinili Pozlar Paylaştı