Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Okullar açılıyor! Çocukları enfeksiyondan korumanın yolları neler?

Okullar açılıyor! Çocukları enfeksiyondan korumanın yolları neler?

Okul sezonu yaklaşırken Çocuk Sağlığı Uzmanı, çocukların enfeksiyonlardan korunması için el hijyeninin önemini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okullar açılıyor! Çocukları enfeksiyondan korumanın yolları neler?
KAYNAK: İHA

Okul sezonunun başlamasına kısa bir süre kala, çocukların sağlık kontrollerinin yapılması ve enfeksiyonlardan korunmaları için önemli öneriler geldi. Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Cenk Çelik, el hijyeni ve rutin aşıların önemini vurguladı.

El Hijyeni En Etkili Koruma Yöntemi

Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Cenk Çelik, çocukların enfeksiyonlardan korunması için en etkili yöntemin el hijyeni olduğunu belirtti. Ailelerin çocuklarını bu konuda eğitmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, çocuklara el yıkama alışkanlığını kazandırmanın önemli olduğunu söyledi. "Ellerini bol suyla ve köpüklü sabunla en az 30 saniye ovalamaları, ardından bol suyla durulamaları gerekmektedir" diyen Dr. Çelik, bu alışkanlığın maymun çiçeği gibi hastalıklara karşı da koruma sağlayacağını ekledi.

Hapşırık ve Öksürükte Hijyen Kuralları

Çocukların hasta olduklarında hapşırık ve öksürük ile enfeksiyonu yayabildiğini belirten Dr. Çelik, çocukların elleri yerine dirsekleri ya da kollarını kullanarak ağızlarını kapatmalarını önerdi. "Tek kullanımlık kâğıt mendil kullanımı da bu alışkanlığın bir parçası olmalıdır" şeklinde konuştu.

Rutin Aşılar ve Grip Aşısı

Dr. Çelik, çocukların rutin aşılarının tam olması gerektiğinin altını çizdi. Okula gidecek çocukların menenjit, zatürre, kızamık gibi bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanmış olmalarının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, grip sezonu açılmadan 2-3 hafta önce grip aşısı yaptırılmasının faydalı olduğunu vurguladı.

Sağlık Kontrolleri ve Büyüme Gelişimi

Çocukların okul dönemine başlamadan önce bir pediatrist veya aile hekimi tarafından muayene edilmeleri gerektiğini belirten Dr. Çelik, büyüme gelişimlerinin de değerlendirilmesinin faydalı olduğunu ifade etti. Alerji, geniz eti ve kulakta sıvı tespiti gibi durumların kontrol edilmesi gerektiğini ekledi.

İdeal Beslenme Alışkanlıkları

Beslenme konusunda da önerilerde bulunan Dr. Çelik, karbonhidrat ve yağdan uzak, protein ve vitamin açısından zengin bir beslenme alışkanlığı kazandırılmasını tavsiye etti. Ayrıca, okul döneminde sabah kahvaltılarının aksatılmaması ve abur cubur, fast food gibi katkı maddeli gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vergi Dairelerinde Yeni Dönem! Vergi Dairesi Başkanlıkları Kapatıldı

Vergi Dairelerinde Yeni Dönem! Vergi Dairesi Başkanlıkları Kapatıldı