Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sönmez Ocak, obezite ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak obezitenin dünya nüfusunun yüzde 30 ile 40'ında görülen bir hastalık olduğunu vurguladı.

Obezitenin sadece görsel olarak etkileyen bir hastalık olmadığını, tüm sistemleri etkileyerek çeşitli hastalıklara neden olduğunu belirten Dr. Sönmez Ocak, özellikle kanser başta olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açtığını ifade etti. Obezitenin tedavisinde cerrahinin artık altın standart haline geldiğini söyleyen Dr. Ocak, diyet ve egzersizin önemine rağmen birçok kişinin bu tedaviyi tam olarak yerine getiremediğini, bu nedenle cerrahi tedavinin tercih edildiğini belirtti.

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sönmez Ocak

Obezitenin Tedavi Süreci

Vücut kitle endeksini kullanarak obeziteye cerrahi müdahalenin gerekip gerekmediğini belirlediklerini ifade eden Dr. Sönmez Ocak, vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olan herkesin cerrahi adayı olduğunu, özellikle diyabet, şeker, tansiyon gibi hastalıkları olan kişilerde ise bu değeri 35 olarak kabul ettiklerini belirtti. Obezite cerrahisinin farklı yöntemler içerdiğini ve günümüzde endoskopik geçici balonların da kullanılmaya başlandığını açıklayan Dr. Ocak, obezitenin tedavisinin önemli olduğunu ve sağlıklı bir yaşam için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Obezitenin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Obezitenin sadece görünümü değil, aynı zamanda bir dizi sağlık sorununa da neden olduğunu belirten Dr. Sönmez Ocak, kanser başta olmak üzere mevcut hastalıkların tedavisini zorlaştırdığını, kadınlarda gebeliği engellediğini ve kısırlığa yol açabileceğini ifade etti. Sağlıklı bir yaşam sürmek için obezite ile mücadele etmenin önemine dikkat çeken Dr. Ocak, obezitenin tedavisinde cerrahi seçeneğin altın standart olduğunu belirterek bu alanda hastalara hizmet verdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA