Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Nijerya'da difteri salgını durmuyor vaka sayısı 9 bin 500 oldu

Nijerya'da difteri salgını durmuyor vaka sayısı 9 bin 500 oldu

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da difteri salgınında vaka sayısının 9,500'e yaklaştığı bildirildi

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nijerya'da difteri salgını durmuyor vaka sayısı 9 bin 500 oldu
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC), 1 Ocak-19 Ekim tarihleri arasında difterinin başkent Abuja ile birlikte 20 eyaletin 137 bölgesinde hala etkili olduğunu açıkladı.

Bu süre zarfında 15,060 şüpheli difteri vakası kaydedildi ve yapılan testler sonucunda 9,478 tanesinin pozitif olduğu teyit edildi. NCDC Direktörü Dr. İfedayo Adetifa, doğrulanan vakaların %71.5'inin 1-14 yaş aralığında olduğunu, bebeklerin ise vakaların yalnızca %1'inden azını oluşturduğunu belirtti. Adetifa, salgının en fazla etkilediği eyaletin 7,747 vaka ile Kano olduğunu ve onu 841 vaka ile Yobe eyaletinin izlediğini ifade etti.

Ne olmuştu

Sağlık ve Sosyal Refah Bakanı Muhammad Pate, ülkenin 19 eyaletinde difteriye yakalanan çocukların %98'inin aşısız olduğunu belirtmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci bir salgın dalgası yaşandığını doğrulamıştı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), salgınla mücadele kapsamında Eylül ayında ülkeye 9.3 milyon doz aşı göndermişti. Difteri, kuşpalazı olarak da bilinir ve "Corynebacterium diphtheriae" adlı mikroorganizmanın boğaz, burun, göz ve deriye yerleşmesi sonucu ortaya çıkar. Bu bulaşıcı hastalık ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez’in işten attığı depremzede Kamçı artık mutlu!

Kepez’in işten attığı depremzede Kamçı artık mutlu!