Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Narın kabuğu neden yenilmeli? Sağlık için şaşırtıcı faydaları ortaya çıkıyor

Narın kabuğu neden yenilmeli? Sağlık için şaşırtıcı faydaları ortaya çıkıyor

Nar kabuğu, kışın popüler meyvesi narın beklenmeyen faydalarını sunar. Şaşırtıcı sağlık etkileriyle bilinmeyen bir mucize!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narın kabuğu neden yenilmeli? Sağlık için şaşırtıcı faydaları ortaya çıkıyor

Nar kabukları, güçlü antioksidan içerikleri sayesinde çeşitli sağlık faydaları sağlar. Kanserle mücadele, diş sağlığı, antibakteriyel özellikler, romatoid artrit tedavisi, kemik sağlığı, cilt rahatsızlıkları, kronik hastalıkları azaltma, işitme kaybına karşı koruma ve beyin fonksiyonunu iyileştirme gibi etkileri bulunmaktadır.

  • Kanserle Mücadele: Nar kabuğu ekstresi, yapılan test tüpü çalışmalarında meme, ağız, kolon, prostat ve karaciğer kanseri hücrelerinin büyümesini sınırlayabileceği gösterilmiştir.
  • Diş Sağlığı: Nar kabukları, güçlü antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan ağız gargarasında kullanıldığında plak oluşumunu önleyebilir ve çeşitli diş ve diş eti hastalıklarının tedavisine yardımcı olabilir.
  • Antibakteriyel Özellikler: Nar özlerinin, enfeksiyonları önlemede ve yara iyileşmesini hızlandırmada etkili olan güçlü antibakteriyel özelliklere sahip olduğu gözlemlenmiştir.
  • Romatoid Artrit Tedavisi: Narın antioksidan özellikleri, romatoid artrit gibi otoimmün hastalıkların şiddetini azaltmada yardımcı olabilir.
  • Kemik Sağlığı: Bazı araştırmalar, nar kabuklarının kemik kaybını önleyebileceğini ve yeni kemik dokusunun yenilenmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.
  • Cilt Sağlığı: Nar kabukları, antioksidanlar ve polifenoller bakımından zengin olduğundan, hiperpigmentasyonu tedavi edebilir, UVB ışınlarına karşı koruma sağlayabilir ve cilt rahatsızlıklarını iyileştirebilir.
  • Kronik Hastalıkları Azaltma: Nar kabukları, kalp hastalığı ve diyabet gibi kronik durumların risk faktörlerini azaltabilir.
  • İşitme Kaybına Karşı Koruma: Yüksek antioksidan içeriği sayesinde, nar kabukları yaşa bağlı işitme kaybına karşı koruma sağlayabilir.
  • Beyin Fonksiyonunu İyileştirme: Antioksidanlar içeren nar kabukları, Alzheimer hastalığının gelişiminde rol oynayan oksidatif stresle mücadele ederek beyin fonksiyonunu iyileştirebilir.

nar

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EasyJet Türkiye'ye yeni uçuş rotalarını açıyor

EasyJet Türkiye'ye yeni uçuş rotalarını açıyor