Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Meyve Bıçağı Gözüne Saplanan Genç Kıza İkinci Kornea Nakli Yapıldı

Meyve Bıçağı Gözüne Saplanan Genç Kıza İkinci Kornea Nakli Yapıldı

İzmir'in torbalı ilçesinde market poşeti açmak isterken gözüne bıçak saplanan genç kıza 5 yıl sonra ikinci kornea ameliyatı yapıldı Detaylar haberimizde..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meyve Bıçağı Gözüne Saplanan Genç Kıza İkinci Kornea Nakli Yapıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İzmir’in Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar semtinde 2017 yılında yaşanan üzücü olay, 10 yaşındaki Sudenaz Aldağ’ın meyve bıçağıyla gözüne saplanmasıyla başladı. Bir alışveriş sonrası, annesine yardım etmek isteyen Sudenaz, poşetleri açarken elindeki bıçakla talihsiz bir şekilde gözüne zarar verdi. Kazanın ardından, Sudenaz'ın tedavisi uzun bir süre sürdü ve ilk kornea nakli İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

İlk Kornea Naklinin Ardından: Sorunlar ve İkinci Nakil Gerekçesi

İlk kornea nakli sonrası göz tansiyonunun yeniden yükselmesi nedeniyle, nakil yapılan kornea zamanla bulanıklaştı. Bunun üzerine, Sudenaz’a ikinci kornea nakli yapılması gerektiği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde İzmir Şehir Hastanesi’nde Doç. Dr. Bora Yüksel ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ikinci kornea nakli, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Doktorun Açıklamaları ve Tedavi Süreci

İzmir Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bora Yüksel, Sudenaz’ın sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“İlk kornea nakli bir süre saydam kaldı ancak göz tansiyonunun yükselmesi nedeniyle zamanla bulanıklaştı. Göz tansiyonu ilaç tedavisiyle kontrol altına alınamadığı için, kornea dokusu hücrelerinin azalması sonucu ikinci nakli gerçekleştirdik. Şu anda doku güzel bir şekilde yerinde duruyor ve aylar içinde saydamlaşması bekleniyor.”
“Görme fonksiyonları tam olarak geri dönmemiş olsa da, 6 ay içinde görmenin açılmasını ümit ediyoruz. Estetik açıdan da gözün doğal görünmesi ve kaymaması için tedaviye devam edeceğiz.”

“Poşetleri açarken bıçakla gözüne saplanmıştı. İlk tedavi ve kornea nakli Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. Ancak pandeminin başlamasıyla birlikte hastaneye gitmekte zorlandık ve mevcut ilaçların yetersiz olduğu belirlendi. İzmir Şehir Hastanesi’ne başvurduk ve ikinci kornea nakli yapıldı. Şu an kontroller devam ediyor ve umutluyuz.”

Gelecek Beklentileri ve Tedavi Süreci

Sudenaz’ın tedavi süreci ve görme fonksiyonlarının iyileşmesi için düzenli kontroller ve tedaviye devam edilmesi gerekiyor. Ailesi, kızlarının sağlığına kavuşmasını ve normal yaşantısına dönmesini umut ediyor. Doç. Dr. Bora Yüksel, göz sinirlerinin zedelenmesi nedeniyle tedavi sürecinin zor olabileceğini belirtiyor ancak gözün saydamlığının zamanla iyileşmesini bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kültür Sanat Mercan Dede'nin Eserlerine Ev Sahipliği Yapıyor

Antalya Kültür Sanat Mercan Dede'nin Eserlerine Ev Sahipliği Yapıyor