Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Mevsim değişikliklerine karşı önlem! Uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Mevsim değişikliklerine karşı önlem! Uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Uzmanlar, mevsim değişikliklerinin etkilerine karşı korunmanın önemini vurgulayarak, dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulundular.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mevsim değişikliklerine karşı önlem! Uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Uzmanlar, "Doğal ve taze gıdaların kullanılması, yemeklerin en doğal hallerinde hazırlanması önemlidir. Meyve, sebze, et, yağ ve diğer ürünlerin tazeliği ve doğallığına dikkat edilmeli, sofraya sunulurken mümkün olduğunca az işleme tabi tutulmalıdır" uyarısında bulunuyor.

Turşu, yoğurt, peynir, sirke, şalgam, boza gibi gıdaların sofradan eksik edilmemesi gerektiği vurgulanarak, bu ürünlerin sağlıklı bir beslenme düzeninde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekiliyor.

Vitamin alımının en etkili yolu olan taze ve doğal sebzelerin sofralarda önemli bir yer bulması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, meyvelerin de mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketilmesinin önemini vurguluyorlar.

Günlük olarak en az 400 gram taze meyve ve sebze tüketmenin bağışıklık sistemini güçlendireceği belirtiliyor. Temel hayvansal gıdalardan olan süt, yumurta, yoğurt, peynir, et, tavuk ve balığın düzenli ve yeterli miktarlarda alınmasının hem protein kalitesi açısından hem de bağışıklık sistemi için kritik olduğu vurgulanıyor.

Mevsim değişikliklerinin, özellikle enfeksiyon hastalıkları açısından, sağlığı etkileyebileceği üzerinde duruluyor. Havada gerçekleşen değişikliklerin hastalık salgınlarının süresini ve şiddetini belirlediği belirtilerek, bu mevsimsel geçişlerin çevresel faktörlerin bir sonucu olduğu ifade ediliyor.

Örnek vermek gerekirse, mevsim geçişlerinde hava koşullarındaki değişikliklerin, bireylerin hastalıklara duyarlılığını artırabileceği açıklanıyor. Özellikle sıcak yaz aylarında uygun önlemlerin alınmadığı durumlarda ishal gibi hastalıkların artabileceği vurgulanıyor.

Grip gibi hastalıkların tüm yaş gruplarını etkileyebileceği ancak özellikle risk grubundaki bireylerde ciddi komplikasyonlara neden olabileceği belirtiliyor. Bu risk grubundaki bireyler arasında özellikle çocuklar, yaşlılar, gebeler ve kronik hastalıkları olanlar bulunuyor. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlendirmek adına sağlıklı beslenme alışkanlıkları önemli bir rol oynuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da eğitime büyük katkı

Antalya'da eğitime büyük katkı