Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Mersin'de kızından yapılan ilik nakli ile hayata tutundu

Mersin'de kızından yapılan ilik nakli ile hayata tutundu

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde Ayşe Demirci, kızının kök hücre nakliyle kansere karşı zafer kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de kızından yapılan ilik nakli ile hayata tutundu
KAYNAK: İHA

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Onkoloji Hastanesi'nde yaşanan duygusal bir hikaye, kanserle mücadelede umudu simgeliyor. 53 yaşındaki Ayşe Demirci, geçen yıl Mayıs ayında Akut Miyeloid Lösemi teşhisi alarak zorlu bir mücadeleye girişti. Aldığı üç kemoterapinin etkisiyle iyileşme kaydedemeyince, umutsuzluğa kapılan Demirci, MEÜ Onkoloji Hastanesi'ne başvurdu.

Mersin'de Kızından Yapılan Ilik Nakli Ile Hayata Tutundu (3) Result

Kök Hücre Arayışı

MEÜ Onkoloji Hastanesi'nde görevli Hemotoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Pelin Aytan'ın önderliğindeki ekip, uygun kök hücre bulma çabalarına hız verdi. Kardeşlerinden alınan örnekler olumsuz sonuçlanınca, umut kızlarına yöneldi. 35 yaşındaki Elif Değirmenci'nin 'yarı uyumlu' kök hücreyle yapılan nakil, Ayşe Demirci'ye yeni bir yaşam şansı tanıdı. Eşi İbrahim Demirci, tedavi sürecinde eşini yalnız bırakmadı.

'Yarı Uyumlu İlik Nakli: İyileşmenin Güçlü Adımı'

Doç. Dr. Aytan, hastanın tedavi sürecini detaylandırarak, 'Ayşe Demirci'ye, tam uyumlu donör bulunamaması nedeniyle 'yarı uyumlu' haploidentik kemik iliği nakli gerçekleştirdik. Bu süreç, tam uyumlu nakillere göre daha zorlu olabilir, ancak hasta ve yakınlarının özverisiyle başarıldı. İlk 90 gün, tedavi sürecinde kritik bir dönemi simgeliyor' dedi.

'İlk 90 Gün: İyileşme ve Takip Süreci'

Doç. Dr. Aytan, tedavi sürecindeki ilk 90 günün önemini vurgulayarak, 'Bu sürecin ardından takipler devam eder. Hastamızın son kemik iliği biyopsi sonuçları ve genetik incelemeleri, tam uyumlu bir durumu gösteriyor. İlk 90 günü başarıyla atlattık' açıklamasını yaptı.

Mersin'de Kızından Yapılan Ilik Nakli Ile Hayata Tutundu (2) Result

Rektörden Bilgilendirme

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Onkoloji Hastanesi'nin 2020'de açıldığını ve toplam 6 ünitede 83 bin 143 kişiye hizmet verdiğini belirtti. Hastane, kök hücre tedavisi de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunuyor. Misafirhane ile hasta yakınlarını da unutmayan hastane, refakatçilere ücretsiz konaklama imkanı sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğle Namazı Nasıl Kılınır? Öğle Namazı Kaç Rekat? Öğle Namazında Okunacak Dualar

Öğle Namazı Nasıl Kılınır? Öğle Namazı Kaç Rekat? Öğle Namazında Okunacak Dualar