Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kronik stres, kanserin yayılımını tetikleyebilir

Kronik stres, kanserin yayılımını tetikleyebilir

Onkoloji uzmanı kronik stres altında kalan kanser hastalarında metastazın daha sık olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kronik stres, kanserin yayılımını tetikleyebilir
KAYNAK: İHA

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun, yaptığı açıklamada, 'Kronik stres altında kalan kanser hastalarında kanser yayılımının yani metastazın daha sık olduğu ortaya konuldu' dedi.

Kronik Stres Altındaki Kanser Hastalarında Yayılım Artıyor

Prof. Dr. Uğur Coşkun, kanser hastalarında kronik stresin, hastalığın yayılma hızını artırdığını belirtti. Stresin uzun süre maruz kalındığında ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ifade eden Coşkun, 'Kanser hastalarında kronik stresin kanserin yayılmasına yol açabileceğini biliyoruz fakat bunun mekanizması bugüne kadar saptanabilmiş değil' dedi.

Amerikan Çalışması: Kronik Stres Altındaki Kanser Hastalarında Metastaz Daha Sık

Prof. Dr. Coşkun, Amerika'da yayımlanan bir çalışmaya da değinerek, bu çalışmanın kronik stres altında kalan kanser hastalarında metastazın daha sık olduğunu ortaya koyduğunu açıkladı. Çalışmada, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan beyaz kan hücrelerinin, stres altında metastaza daha duyarlı hale geldiği keşfedildi. Stres hormonlarının nötrofiller üzerinde etkili olduğunu belirten Coşkun, bu nötrofillerin kanserin yayılmasını kolaylaştıran yapılar oluşturduğunu ifade etti.

Kanser Tedavileri ve Stres: Bir İlişki Var mı?

Prof. Dr. Coşkun, kanser hastalarına uygulanan tedavi yöntemlerinin de stres kaynağı olabileceğine dikkat çekti. Ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi tedavilerin hastalarda büyük stres kaynağı olduğunu söyleyen Coşkun, 'Bu yeni bilgiler, kanserin başlamadan yayılmasını durduracak yeni stratejilerin gelişmesine öncülük edebilir' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Ayrılık İddiaları Sonrası Cem Yılmaz Harekete Geçti

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir Ayrılık İddiaları Sonrası Cem Yılmaz Harekete Geçti