Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Koku kaybı ve kabızlığa dikkat! O hastalığın habercisi olabilir

Koku kaybı ve kabızlığa dikkat! O hastalığın habercisi olabilir

Parkinson hastalığı erken teşhis edildiğinde tedavi şansını artırabilir. Nöroloji uzmanı, hastalığın belirtileri ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koku kaybı ve kabızlığa dikkat! O hastalığın habercisi olabilir
KAYNAK: İHA

Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı bir inceleme ile erken teşhis edilebileceğini vurgulayarak, hastalığın erken belirtileri arasında koku kaybı ve kabızlığın bulunduğunu belirtti. Ayrıca, el titremesinin de hastalığın erken belirtileri arasında yer aldığını söyledi.

Parkinson Nedir?

Dr. Arslan, Parkinson hastalığının beyindeki dopamin adı verilen maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıktığını ifade etti. Dopaminin, hareketlerin kontrolü, uyumu ve akıcılığından sorumlu olduğunu belirten Dr. Arslan, hastalığın genellikle 50'li yaşlarda başladığını ancak klinik bulguların 60'lı yaşlarda ortaya çıktığını belirtti.

Parkinson Hastalığının Belirtileri ve Etkileri

Parkinson hastalığının belirgin bulgularının hareketlerde yavaşlama, ifadelerde donukluk ve el titremesi olduğunu açıklayan Dr. Arslan, hastaların kliniğe en sık el titremesi şikayetiyle başvurduğunu dile getirdi. Ayrıca, hastaların konuşma sırasında yüz mimiklerinin azalması, konuşmanın monotonlaşması ve el yazısının bozulması gibi belirtiler yaşadığını belirtti.

Parkinson Hastalığının Tedavisi

Parkinson hastalığının günlük yaşamı önemli ölçüde etkilediğine dikkat çeken Dr. Arslan, toplumun hastalık hakkında bilinçlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Doğru teşhis ve tedavi ile hastaların fonksiyonel kapasitesinin artabileceğini belirten Dr. Arslan, gerektiğinde uzman hekime başvurmanın önemine değindi.

Parkinson hastalığının tedavisinde dopamin yerine koyma stratejilerinin kullanıldığını belirten Dr. Arslan, tablet tedavileri ve enjeksiyon tedavileri gibi yöntemlerin yanı sıra ilerleyen dönemlerde cihaz destekli tedavilerin de uygulanabileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2011 model Volkswagen marka otomobil

İcradan satılık 2011 model Volkswagen marka otomobil