Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık KOAH sadece sigara içenlerde mi görülüyor?

KOAH sadece sigara içenlerde mi görülüyor?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, KOAH'ın hiç sigara içmemiş bireylerde de görülebileceğine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KOAH sadece sigara içenlerde mi görülüyor?
KAYNAK: İHA

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, hastalığın sadece uzun yıllar sigara kullanmış erkeklerde değil, hiç sigara içmemiş bireylerde de görülebileceğine dikkat çekti.

KOAH Nedir?

Prof. Dr. Tevfik Özlü, KOAH'ı 'Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı' kelimelerinin baş harflerinden kısaltılarak tanımlayarak, solunum yollarının tıkanmasıyla karakterize kronik bir akciğer hastalığı olduğunu belirtti. Hastalık, öksürük, balgam çıkarma, nefes darlığı ve hırıltılı solunum gibi belirtilerle kendini gösterir.

Hastalık Cinsiyet ve Yaş Gruplarına Göre Farklılık Gösteriyor

Özlü, KOAH'ın daha çok uzun yıllar sigara kullanmış 40-50 yaş üstü erkeklerde görüldüğünü vurgulayarak, 'Ancak sadece sigara içenlerde değil, hiç sigara içmemiş kişilerde de bu hastalık ortaya çıkabilmektedir' dedi.

KOAH Oluşumunda Rol Oynayan Faktörler

Hastalığın nedenlerine de değinen Prof. Dr. Özlü, mesleki maruziyetler, hava kirliliği, solunumsal enfeksiyonlar, genetik faktörler gibi birçok etkenin KOAH oluşumuna katkı sağlayabileceğini ifade etti. Özellikle kırsal alanlarda kullanılan biyo-yakıtların dumanının solunmasıyla KOAH riskinin arttığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'da Navalny Protestoları: Gözaltına Alınanların Sayısı 400'e Yükseldi

Rusya'da Navalny Protestoları: Gözaltına Alınanların Sayısı 400'e Yükseldi