Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Klima kullanırken sağlığınızdan olmayın! Yaz aylarında klimanın doğru kullanımı

Klima kullanırken sağlığınızdan olmayın! Yaz aylarında klimanın doğru kullanımı

Uzmanlar, klimaların düzenli bakım ve filtre temizliği yapılmadığında yol açacağı sağlık sorunlarına dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Klima kullanırken sağlığınızdan olmayın! Yaz aylarında klimanın doğru kullanımı
KAYNAK: İHA

Kavurucu yaz sıcaklarına karşı klimalar birer kurtarıcı olsa da, bilinçsiz kullanımı bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Üşen, klimaların düzenli bakım ve filtre temizliği yapılmaması halinde çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini belirtti.

Klimanın Sağlığa Zararlı Mı?

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte klima kullanımı da yaygınlaştı. Evlerde, iş yerlerinde ve toplu taşıma araçlarında sıkça kullanılan klimalar, doğru kullanılmadığında sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dr. Ahmet Üşen, 'Klima, iç mekanları hızlı bir şekilde soğutma kabiliyeti nedeniyle tercih edilir. Ancak yanlış kullanım veya düzensiz bakım durumunda klimaların sağlığımıza olumsuz etkileri olabilir. Klimanın sık kullanımı, iç mekan havasını kurutabilir, bu da cilt kuruluğuna ve solunum yollarında tahrişe neden olabilir' diye konuştu.

Klima Filtre Temizliği ve Hava Kalitesi

Klimaların filtrelerinde biriken toz ve kirlerin, iç mekanlarda hava kalitesini olumsuz etkilediğini vurgulayan Dr. Üşen, 'Klimanın neden olduğu iç ve dış ortam arasındaki büyük sıcaklık farkları baş ağrısı ve yorgunluğa yol açabilir. Özellikle dışarıda sıcaklık 30 derecenin üzerindeyken, klimanızı 20 dereceden düşük ayarlamayın. Sürekli olarak soğutulmuş bir odadan soğutulmamış bir odaya geçişten kaçının, bu dolaşım sisteminizi zorlar' dedi.

Sağlıklı Serinleme Yöntemleri

Dr. Üşen, sağlıklı bir serinleme ortamı oluşturmak için bazı önerilerde bulundu: 'Kapı ve pencereleri açarak doğal havalandırma, dengeli havalandırma, doğal gölgeleme ve iç mekan hava sirkülasyonunu artırma yöntemleri ile evlerde ve ofislerde sağlıklı bir serinleme ortamı oluşturabiliriz. Yaz aylarında serinlemek için en uygun yöntemi seçerken, uzmanların önerilerine uyarak iç mekanlarda daha sağlıklı bir ortam oluşturmaya özen gösterelim.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Deniz ve Kabotaj Bayramı Coşkusu Başlıyor

Mersin'de Deniz ve Kabotaj Bayramı Coşkusu Başlıyor