Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kadınlar bilmeniz gereken kritik meme kanseri gerçeği

Kadınlar bilmeniz gereken kritik meme kanseri gerçeği

Meme kanseri farkındalığı ve erken tanı" konulu bir seminer düzenlendi. Etkinlik, meme kanserinin erken teşhisinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamayı amaçladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kadınlar bilmeniz gereken kritik meme kanseri gerçeği
KAYNAK: İHA

Seminerin ana konuşmacısı, Medstar Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Barış Özcan oldu. Op. Dr. Özcan, katılımcılara meme kanserinde erken teşhisin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Seminerde, 20 yaşından sonra her bireyin kendi kendine meme muayenesi yapması, ardından kişiye özel olarak düzenli ultrasonografi ve mamografi taramalarını yıllık olarak yaptırmanın, erken teşhis için kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Dünyadaki en yaygın kanser türü

Op. Dr. Özcan ayrıca şunları ifade etti "Meme kanseri, dünya genelinde tüm yeni kanser vakalarının %12,5'ini oluşturarak dünyadaki en yaygın kanser türüdür. Son yıllarda meme kanserinde hayatta kalma oranları artmıştır ve bu hastalığa bağlı ölüm sayıları, erken tanı, kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımları ve hastalığın daha iyi anlaşılması gibi faktörlere bağlı olarak azalmaktadır. Bu olumlu gelişmeler, meme kanseri farkındalığının artırılması için çabaların devam etmesi gerektiğini göstermektedir."

evrimagaci.org_public_content_media_6da26b235f5dd4dc8118a7d35307bab1

Erken tespit edilmesi gerek

Op. Dr. Özcan aynı zamanda kendi kendine meme muayenesinin önemini vurgulayarak şunları söyledi "Erken bir aşamada kanser tespit edilirse ve hastalar uygun tedaviye erişebilirse, uzun süreli hayatta kalma olasılığı yüksektir. Bu nedenle, yüksek gelirli ülkelerde olduğu gibi dünya genelinde meme kanserine bağlı ölüm oranlarını azaltmak için etkili tarama yöntemleri ve programlarının geliştirilmesi ve uygulanması büyük bir önem taşır. Ayrıca bireylere, kendi kendine meme muayenesinin önemi ve sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiği sık sık hatırlatılmalıdır."

Meme kanserin belirtileri

Seminerde, meme kanserinin belirtilerine dikkat çekilerek, meme veya koltuk altında yeni şişlik, memenin kalınlaşması veya şişmesi, meme cildinde tahriş veya çukurlaşma, meme ucu bölgesinde veya memede kızarıklık veya pullanma, meme ucunun içeri çekilmesi veya meme başı bölgesinde ağrı, anne sütü dışında meme ucu akıntısı, memenin büyüklüğünde veya şeklinde herhangi bir değişiklik ve memenin herhangi bir bölgesinde ağrı gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu seminer, meme kanseri konusundaki farkındalığı artırmak ve erken teşhisin hayat kurtarıcı olabileceğini vurgulamak amacıyla düzenlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Yemeğinizde bebek kanı var' dedi ve saldırdı

'Yemeğinizde bebek kanı var' dedi ve saldırdı