Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık İlaçlarını ülkesinde unutan turist ölümden döndü

İlaçlarını ülkesinde unutan turist ölümden döndü

Belçika'dan gelen turist, Türkiye gezisi sırasında unutulan tansiyon ilaçları nedeniyle acil sağlık sorunu yaşadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlaçlarını ülkesinde unutan turist ölümden döndü
KAYNAK: İHA

İstanbul'a turistik bir ziyaret için gelen ve yüksek tansiyon sorunu yaşayan 47 yaşındaki Mostafa Boukayouam'un yaşadığı dramatik anlar, sağlık müdahalesiyle olumlu bir sonuca ulaştı. İşte, Belçika'dan gelen turistin hayat kurtaran tedavi sürecinin detayları.

Turistik Gezi ve Acil Sağlık Sorunu

Belçika'dan eşiyle birlikte Türkiye'ye turistik ziyaret gerçekleştiren Mostafa Boukayouam, tansiyon ilaçlarını unuttuğunu fark etti. Başlangıçta önemsemeyen Boukayouam, gezisi sırasında ani bir rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemelerde, aort damarında yırtılma tespit edildi.

Başarılı Tedavi ve Ayasofya İbadeti

Hemen özel bir hastaneye yönlendirilen Boukayouam, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Baran Budak ve ekibinin başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Ayasofya'ya duyduğu sevgiyi dile getiren Boukayouam, 'Çok şükür ki buradayım, doktoruma çok teşekkür ederim. Bu hastaneyi Belçika'ya gittiğimde her zaman en iyi hastane olarak söyleyeceğim' dedi.

İlaçlarını Ülkesinde Unutan Turist Ölümden Döndü (2) Result

Turistin İstanbul Aşkı ve Sağlık Yolculuğu

Boukayouam, İstanbul'u gezmek üzere eşiyle geldiğini belirterek, planladığı Boğaz turu ve prenses adaları ziyareti gibi aktiviteleri anlattı. Ancak tansiyon sorunu sebebiyle yaşadığı acil durum, tatilini dramatik bir şekilde etkiledi. Boukayouam, Türkiye'deki tedavi sürecinden memnuniyetini dile getirirken, Ayasofya ziyareti ve kapalı pazar gezisi sırasında yaşadığı sağlık sorununu anlattı.

Hastalığın Ardındaki Tehlike ve Uzmanın Açıklamaları

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Baran Budak, hastanın durumuyla ilgili bilgi verirken, turistik amaçlı gelen hastaların sıkça tansiyon ilaçlarını unuttuğuna dikkat çekti. Boukayouam'ın yüksek tansiyonunun aort yırtılmasına neden olduğunu belirten Dr. Budak, hastanın başarılı bir tedavi sonrasında şu anda iyi olduğunu ve kontrollerin devam edeceğini açıkladı.

'Ayasofya'yı Seviyorum'

Boukayouam, yaşadığı sağlık sorununu şu sözlerle anlattı: 'İstanbul'da gezmek için her güne ayrı bir planım vardı. Türkiye hoşuma gitti, İslam ülkelerini çok severim. Ayasofya'yı seviyorum, ziyaret edeceğim dedim, geldim, namaz kıldım. Çok şükür ki buradayım, doktoruma çok teşekkür ederim.'

Tansiyon ve Sağlık Uyarısı

Dr. Budak, yüksek tansiyonun aort yırtılması için büyük bir risk olduğunu vurgulayarak, hastaların düzenli ilaç kullanımını, sigara içmemesini ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerini önerdi. Hastanın yaşadığı bu olayın ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir durum olduğunu belirterek, bu tür sağlık sorunlarının ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2016 Model Audi A3 marka araç

İcradan satılık 2016 Model Audi A3 marka araç