Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İdrar kaçırmalar tedavi ile giderilebilir

İdrar kaçırmalar tedavi ile giderilebilir

Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Erdal Kukul, yetişkinlerde idrar kaçırma oranının toplumda yüzde 30'u bulduğunu ve bu durumun utanılacak bir durum olmadığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İdrar kaçırmalar tedavi ile giderilebilir

İdrar kaçağının istem dışı işeme olarak tanımlandığını ifade eden Kukul, idrar kaçağının sıkışma tipi ve stres tipi olarak iki farklı tipe ayrıldığını söyledi.

AW945143_02

Sıkışma tipi idrar kaçağı, işeme hissiyle birlikte tuvalete yetişemeden idrar kaçırma olarak tanımlanırken, stres tipi idrar kaçağı ise işeme hissi olmadan, karın içi basıncını atıran, öksürük, gülmek, eğilip kalkmak gibi hareketlerde meydana gelen idrar kaçağıdır. Bu iki tür idrar kaçağının tedavi yöntemleri farklılık göstermektedir. Sıkışma tipi idrar kaçağında ilaçla tedavi tercih edilirken, stres tipi idrar kaçağında cerrahi müdahaleler daha sık kullanılmaktadır.

Prof. Dr. Erdal Kukul, tedavilere ek olarak yaşam tarzında değişiklikler yapmanın, kafeinli içeceklerden uzak durmanın, egzersizlerin ve kilo kontrolünün tedavi sonuçlarını daha güçlendireceğini belirtti.

İdrar kaçırmanın toplumda görülme oranının yüzde 30 seviyelerinde olduğunu belirten Kukul, idrar kaçağının utanılacak bir durum olmadığının altını çizerek, şikayetler olduğunda hekime başvurulması gerektiğini ve tedavi edilebilir bir durum olduğunu vurguladı.

Çocuklarda idrar kaçırmanın gece uykuda olan kaçırmadan ayrı tutulması gerektiğini ifade eden Kukul, çocuklarda stres tipi idrar kaçağının nadir görüldüğünü söyledi. Yetişkinlerde ise birçok faktörün idrar kaçağına yol açabileceğini belirtti ve bu durumun altında yatan nedenlerin bulunması ve tedavi süreçlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haziran'da ihracat da ithalat da geriledi

Haziran'da ihracat da ithalat da geriledi