Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İdrar kaçırma nedenleri ve tedavi seçenekleri

İdrar kaçırma nedenleri ve tedavi seçenekleri

İdrar kaçırma (üriner inkontinans), tedavi edilebilir bir sağlık sorunudur.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İdrar kaçırma nedenleri ve tedavi seçenekleri

İdrar kaçırma, istem dışı idrar kaybı veya idrar tutamama olarak tanımlanır. Bu sorun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve sosyal, hijyenik ve psikolojik sorunlara neden olabilir. İdrar kaçırma, özellikle 30 yaş üstü kadınlarda %30-40 oranında görülmektedir ve yaşla birlikte sıklığı artar.

İdrar kaçırmanın altında yatan nedenler arasında yaşlılık, aşırı kilo, şeker hastalığı, travmatik doğumlar, sigara kullanımı, kronik akciğer hastalıkları, hormonal değişiklikler (menopoz sonrası östrojen eksikliği), kronik kabızlık, genitoüriner ameliyatlar, nörolojik rahatsızlıklar gibi faktörler bulunmaktadır.

İdrar kaçırma tedavisinde ilk adım, sorunu kötüleştiren faktörlerin azaltılmasıdır. Bu faktörler arasında kabızlık, aşırı kilo, sigara içme, kafeinli ve asitli içeceklerin tüketimi bulunur. Pelvik taban kasları için Kegel egzersizleri de tedavi sürecinde önemlidir.

Günümüzde, idrar kaçırma sorununu tedavi etmek için "Manyetik İnkontinans Tedavi Koltuğu" gibi yeni yöntemler kullanılmaktadır. Bu cihaz, pelvik taban kaslarına manyetik akım uygulayarak hastaların pelvik taban kaslarını güçlendirmesine yardımcı olur. Bu uygulama konforlu, yan etkisi olmayan ve ayrıca elektrot yerleştirme veya soyunma gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Her seans yaklaşık 20 dakika sürer ve haftada 3 gün 12-15 seans süresince uygulanır. Bu yöntem, kadın ve erkeklerde idrar kaçırma sorunlarının yanı sıra diğer pelvik sorunlar için de başarıyla kullanılabilir.

İdrar kaçırma sorunu, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu tür tedavilerle sosyal yaşamda daha fazla özgüven kazanabilir ve yaşam kalitesini artırabilirsiniz. Sorun yaşlandıkça ortaya çıkan normal bir durum değildir ve tedavi edilebilir. Tedavi seçenekleri için bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de Hakan Fidan ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'de Hakan Fidan ile görüştü