Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İdrar kaçırma beslenme ile bağlantılı mı?

İdrar kaçırma beslenme ile bağlantılı mı?

Uzmanlara göre, idrar kaçırma tedavi edilebilir bir durumdur ve yaşam tarzı değişiklikleri ile etkili bir şekilde yönetilebilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İdrar kaçırma beslenme ile bağlantılı mı?
KAYNAK: İHA

Sosyal hayatı olumsuz etkileyen sorunlardan biri olan idrar kaçırma, sadece kadınları değil, erkekleri de etkileyebiliyor. Prof. Dr. Emrah Yürük'e göre, idrar kaçırma bir hastalık değil, başka bir rahatsızlığın belirtisi olabilir ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Enfeksiyonlar, kabızlık, kullanılan bazı ilaçlar, diyabet, inme, MS, büyümüş prostat ve prostat cerrahileri erkeklerde idrar kaçırmanın nedenleri arasında yer alabilir.

Doktora Başvurmak Gerekiyor

Prof. Dr. Emrah Yürük, idrar kaçırmanın mesane veya sfinkter mekanizmasıyla ilgili bir sorun olduğunu belirtiyor. Kadınlarda olduğu gibi, erkeklerde de yaşla birlikte idrar kaçırma sıklığının arttığını söylüyor. Eğer idrar kaçırma günlük yaşamı etkilemeye başlarsa, bir uzmana başvurulması gerektiğini vurguluyor.

Farklı İdrar Kaçırma Türleri ve Tedavileri

Prof. Dr. Yürük'e göre, stres tipi, sıkışma tipi ve taşma tipi olmak üzere farklı idrar kaçırma türleri bulunmaktadır. Her bir türün tedavi yöntemi farklılık gösterebilir. Stres tipi idrar kaçırmada pelvik taban kaslarının zayıflaması rol oynar ve cerrahi müdahale gerekebilir. Aşırı aktif mesane veya sıkışma tipi idrar kaçırmada ise ilaçlar veya botoks gibi tedavi yöntemleri kullanılabilir.

Beslenme Alışkanlıklarının Rolü

Beslenme alışkanlıklarının da idrar kaçırma üzerinde etkili olabileceğini belirten Prof. Dr. Yürük, ideal kilonun korunması gerektiğini ve belirli içecek ve yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Kabızlığı önlemek için bol su ve lifli gıdaların tüketilmesinin önemli olduğunu dile getiriyor.

Tedavi ve Önleme Yöntemleri

Tedavinin, hastanın durumuna göre planlandığını söyleyen Prof. Dr. Yürük, ilaçların etkilerinin zamanla ortaya çıktığını ve cerrahi müdahalelerin de birçok durumda etkili olduğunu belirtiyor. Mesane kapasitesinin azaldığı durumlarda mesane yapılarak kapasitenin arttırılabileceğini ve bu sayede rahatlama sağlanabileceğini ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüksek hızlı tren ve online bilet satışları otobüs terminalini boşalttı

Yüksek hızlı tren ve online bilet satışları otobüs terminalini boşalttı