Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık İbn-i Sina'dan bin yıllık kuru incir reçetesi! Böyle tüketin

İbn-i Sina'dan bin yıllık kuru incir reçetesi! Böyle tüketin

İbn-i Sina, bin yıl önce modern tıbbın yol göstericisi olan sağlık tavsiyeleri veren bir hekimdi. Onun kuru incirle ilgili yazdığı reçete gün yüzüne çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İbn-i Sina'dan bin yıllık kuru incir reçetesi! Böyle tüketin

İbn-i Sina, bin yıl önce yaşadığı halde, modern tıbbın yol göstericisi olan sağlık tavsiyeleri veren bir hekimdi. Onun kuru incirle ilgili yazdığı reçete gün yüzüne çıktı. Bakın hangi hastalıklara şifa oluyormuş…

Son zamanlarda sağlıklı yaşamın popüler olmasıyla birlikte, İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce kaleme aldığı reçeteler de birer birer ortaya çıkıyor. Kuru incir, tek başına bile birçok fayda sağlayan bir besin. İbn-i Sina’nın kuru incir için yazdığı reçete ise hem hastalıklardan korunmaya hem de bir rahatsızlığı tamamen iyileştirmeye yardımcı oluyor. İbn-i Sina’nın sağlıklı reçetesini uygulayanlar, hastalık nedir unutacaklar. Kuru incirin sağlığa olan katkısından tam olarak yararlanmak isteyenler, bu reçeteyi uygulayarak kuru inciri bu doğal yolla tüketebilirler.

İşte İbn-i Sina’nın kuru incir reçetesinin yapılışı:

İbn-i Sina’nın bin yıl önce hazırladığı bu reçetede, kuru inciri zeytinyağında bekletip yemek gerekiyor. Zeytinyağında bekletilen kuru incirin faydaları ise saymakla bitmiyor. Zeytinyağında bekletilmiş kuru inciri tüketmek için yapmanız gerekenler çok kolay. Bir kaba iki tane kuru inciri dilimleyip koyun. Üzerine zeytinyağı dökün ve incirlerin üzerini geçsin. Bu şekilde bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün sabah aç karnına incirleri yiyin ve yerine yeni incirler koyun. Bu reçetenin en bilinen faydası, bağırsaklarda yararlı bakterilerin üretimine katkıda bulunması ve lif içeriği ile kabızlığa kesin çözüm getirmesidir. Kabızlık probleminden hızla kurtulmak isteyenler için ideal bir yöntem olan zeytinyağında kuru incir bekletme yöntemi, aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bunun yanında, kuru inciri zeytinyağında bekletip yemek, eklem ve kemik sağlığına da iyi geliyor.

Kemikleri güçlendiren bu doğal kür, beyne giden sinirlerin de çalışma hızını artırarak beyni canlı ve zinde tutuyor. Ayrıca, zeytinyağlı kuru incir, cildi nemlendirerek sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemlerinden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Cildinizdeki kırışıklıkları azaltarak cildinize genç bir görünüm veriyor.

Tayfun Akyatan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Telefona çok fazla bakanlar dikkat! Bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Telefona çok fazla bakanlar dikkat! Bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz