Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Hematoloji eksikliği ve gelecekteki zorluklar

Hematoloji eksikliği ve gelecekteki zorluklar

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, Türk hematolojisinin (kan bilimi) 2018 yılından bu yana hızla kan kaybettiğini ve hematolog sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hematoloji eksikliği ve gelecekteki zorluklar
KAYNAK: İHA

Son Yan Dal Uzmanlık Sınavı'na erişkin hematoloji için 120 kadro açıldığı ancak sadece 25 başvuru yapıldığını belirtti. Pediatrik hematoloji için ise 80 kadro açıldığında sadece 5 başvuru olduğunu ifade etti. Bu durumun önümüzdeki 10 yılda hematoloji alanındaki ilgi eksikliği devam ederse sayıda daha fazla düşüşe yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

AW069217_09

Türkiye'de mevcut verilere göre yaklaşık 700 hematolog olduğunu belirten Prof. Dr. Ar, bu sayının mevcut seviyede korunsa bile yetersiz olduğunu ifade etti. Hematologların önemli bir sağlık alanını temsil ettiğini ve bu eksikliğin ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Hematologlar, kan hastalıkları, kanserler ve diğer benzer sağlık sorunlarının teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşmış hekimlerdir.

AW069217_07

Prof. Dr. Ar ayrıca, genetik hastalıkların hematolojiyi ilgilendiren birçok konuyu etkilediğini ve genetik tanısal testlerin önemini vurguladı. Ayrıca, göç ve depremlerin hematoloji alanında sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

AW069217_08

Hematoloji alanında daha fazla uzmanın yetiştirilmesi ve bu alandaki mesleğin çekiciliğinin artırılması gerektiği belirtilerek bu konuda çalışmaların yapılması gerektiği vurgulandı.

AW069217_06

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?

Yatak odalarında aydınlatma nasıl seçilmeli? Kelvin renk sıcaklığı nedir?