Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Hamilelikte tiroid hastalıklarına dikkat çeken uyarı!

Hamilelikte tiroid hastalıklarına dikkat çeken uyarı!

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra, gebelikte tiroid hastalıklarının önemine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hamilelikte tiroid hastalıklarına dikkat çeken uyarı!
KAYNAK: İHA

Dr. Esra, gebelik döneminde yaşanan hormonal ve fizyolojik değişikliklerin tiroid hormonlarını etkileyebileceğini, bu nedenle tiroid hastalığı olan veya ailesinde bu tür hastalıklar bulunan kişilerin gebelik planlarken veya gebe kaldıklarında hekimlerine başvurmalarının önemli olduğunu belirtti.

Hamilelik sırasında tiroid hastalıklarının anneyi ve bebeği olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Dr. Esra, özellikle guatr belirtilerinin önemsenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tiroid hormonlarının bebeğin beyin gelişimi açısından kritik bir rol oynadığını belirterek, anne adaylarının gebelikleri süresince düzenli takip edilmeleri gerektiğini söyledi.

Uzman doktor, annede tedavi edilmeyen şiddetli hipotiroidinin bebekte beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceğini ve doğumdan sonra hemen tanının konulmasıyla sorunların önlenebileceğini ifade etti. Gebelik planlaması yapan veya gebe kalan kişilere tiroid sağlıklarını düzenli olarak kontrol ettirmeleri ve gerekirse tedavi almaları çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankırı'da şiddetli rüzgar cami çatısını uçurdu

Çankırı'da şiddetli rüzgar cami çatısını uçurdu