Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Göz hastalıklarında tedaviler artıyor!

Göz hastalıklarında tedaviler artıyor!

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Raşit Tuncel, son iki yıl içinde göz numarası artmayan hastalara "excimer lazer" tedavisi uygulandığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Göz hastalıklarında tedaviler artıyor!
KAYNAK: İHA

Ayrıca, hem uzağı hem yakını göremeyen kişiler için "akıllı lens" uygulamalarının yapılabileceğini söyledi. Dr. Tuncel, bilgisayar başında yoğun çalışan veya cep telefonu ve tablet gibi cihazları sıkça kullanan kişilerin bu operasyonlar için uygun adaylar olabileceğini ifade etti.

Excimer lazer tedavisinin, göz bozukluklarını düzeltmek ve gözlük kullanımını azaltmak amacıyla uygulandığını açıklayan Dr. Tuncel, ideal yaş aralığının 18 ila 45 yaş arası olduğunu belirtti. Lazer ameliyatı sırasında ağrı veya acı hissi olmadığını, ancak işlem sırasında kısa bir süre boyunca göz bölgesinde bir baskı hissedildiğini söyledi.

Miyopi, astigmatizma ve hipermetropi gibi görme sorunlarının bu tedaviyle düzeltilmeye uygun olduğunu vurgulayan Dr. Tuncel, başarılı sonuçların genellikle -0.50 değeri altındaki numaralara sahip hastalarda görüldüğünü belirtti.

Ayrıca, akıllı lens operasyonunun göz içine kalıcı bir lens yerleştirme işlemi olduğunu açıklayan Dr. Tuncel, bu operasyonun lokal anestezi ile gerçekleştirildiğini ve ortalama 10-15 dakika sürdüğünü söyledi. Akıllı lens operasyonunun, 45 yaşından büyük, hem uzağı hem yakını göremeyen kişiler için uygun olduğunu ifade etti. Dr. Tuncel, kataraktı olan kişilere de bu operasyonun yapılabileceğini ekledi.

Ancak, insülin kullanan veya kan şekeri düzenlenmeyen diyabet hastalarına bu operasyonların önerilmediğine dikkat çeken Dr. Tuncel, gece görüş sorunları yaşayabilecek kişilere akıllı lens operasyonunu önermediklerini belirtti. Tedavi sonrasında deniz, havuz ve hamam gibi yerlere 10 gün gidilmemesi gerektiğini de tavsiye etti.

AW061681_04AW061681_03AW061681_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Hafta tamamlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Hafta tamamlandı.