Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Genç yaştaki kanser vakalarında endişe veren artış!

Genç yaştaki kanser vakalarında endişe veren artış!

Tıbbi Onkoloji uzmanı, son 10 yılda 18-40 yaş aralığındaki kanser vakalarının yaklaşık yüzde 20-25 oranında arttığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genç yaştaki kanser vakalarında endişe veren artış!
KAYNAK: İHA

Tıbbi Onkoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Güner, genç yaşta artan kanser vakalarına dikkat çekiyor.

Genç Yaşta Görülen Kanser Vakalarında Yüzde 20-25 Artış

Son 10 yılda 18-40 yaş aralığındaki kanser vakalarında ciddi bir artış tespit ediliyor. Dr. Güner, gençlerde özellikle lenfoma, testis, sarkom, beyin tümörleri ve meme kanserinin daha sık görüldüğünü belirtiyor.

Erken Teşhis Kritik Önemde

Genç yaşta ortaya çıkan kanserlerin daha agresif seyrettiğini vurgulayan Dr. Güner, erken teşhisin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Güner

Aile Taramaları ve Genetik Faktörler

Genetik faktörlerin kansere etkisini ele alan Dr. Güner, özellikle meme kanseri gibi bazı türlerin ailesel geçiş gösterebileceğini ifade ediyor ve aile taramalarının önemine vurgu yapıyor.

Dış Etkenlerin Rolü ve Bilinmeyen Nedenler

Dış etkenlerin kansere sebep olduğunu belirten Güner, yetersiz egzersiz, sağlıksız beslenme, obezite ve çevresel faktörlerin kanser riskini arttırdığını ifade ediyor. Ancak, kanserli hücrelerin oluşmasına neden olan bilinmeyen faktörlerin henüz tam olarak anlaşılamadığını belirtiyor.

Akıllı İlaçlarla Tedavide Yol Kat Edildi

Tedavi alanındaki gelişmelere de değinen Dr. Güner, akıllı ilaçlar sayesinde dördüncü evredeki hastaların yaşama şanslarının arttığını ifade ediyor.

Toplumsal Farkındalık 

Dr. Güner, kanserle mücadelede toplumsal farkındalığın ve bilinçlendirme çalışmalarının büyük önem taşıdığını vurguluyor. Kansere karşı alınacak önlemlerin toplum genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karanlık Kanyon'da Muhteşem Mücadele

Karanlık Kanyon'da Muhteşem Mücadele