Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Eyyam-ı Bahur sıcaklarına dikkat! İşte risk grupları

Eyyam-ı Bahur sıcaklarına dikkat! İşte risk grupları

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Ağustos'un ilk haftasında başlayacak olan Eyyam-ı Bahur sıcaklarına karşı uyarıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eyyam-ı Bahur sıcaklarına dikkat! İşte risk grupları
KAYNAK: İHA

Türkiye genelinde bu yaz mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Ağustos ayının başından itibaren etkisini artırarak devam ediyor. Eyyam-ı Bahur olarak bilinen çöl sıcaklarının yurtta etkili olacağı belirtilirken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, sıcakların sağlık üzerindeki olumsuz etkileri konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yaşlı ve Kronik Hastalar İçin Risk Artıyor

Prof. Dr. Özkaya, 'Ağustos ayının ilk haftasında çöl sıcakları olarak da bilinen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ülkemizi etkileyeceğini biliyoruz. Bu sıcak hava dalgası, özellikle yaşlılar ile kalp ve akciğer hastaları için ölümcül sonuçlar doğurabilecek kadar etkili olabilir' dedi. Geçmiş yıllarda, özellikle 2000'li yıllardan sonra Avrupa'da birçok kişinin bu tür sıcaklık artışları nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Özkaya, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Sıcak Hava Dalgasının Psikolojik Etkileri

Sıcak hava dalgalarının yalnızca fiziksel sağlık üzerinde değil, psikolojik durumlar üzerinde de etkili olabileceğini vurgulayan Özkaya, 'Aşırı stres, anksiyete ve saldırganlık gibi içgüdüsel dürtüler sıcak hava koşulları ile tetiklenebilir' uyarısında bulundu. Ülkemizde yaşanan cinnet ve saldırganlık olaylarının sıcak ve soğuk değişimleri ile ilişkili olduğunu belirten Özkaya, önümüzdeki günlerde beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kalp ve Akciğer Hastalarına Öneriler

Özellikle akciğer ve kalp hastalarına yönelik önerilerde bulunan Prof. Dr. Özkaya, 'Ölümcül sıcakların geldiği bu 2 haftalık dönemde, akciğer ve kalp hastalarının ilaçlarını düzenli olarak kullanmalarını ve yakınlarıyla iletişim halinde olmalarını öneriyoruz. Aksi takdirde, oluşacak bir atak nedeniyle hastalarımız yoğun bakıma düşebilir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ricky Martin Antalya'da Muhteşem Bir Konser Verdi

Ricky Martin Antalya'da Muhteşem Bir Konser Verdi