Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Estetik her mevsimde yapılabilir mi?

Estetik her mevsimde yapılabilir mi?

Uzmanlar, estetik cerrahi işlemler için yaz aylarında dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarılarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Estetik her mevsimde yapılabilir mi?
KAYNAK: İHA

Medikal Estetik Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, estetik cerrahi işlemlerin her mevsimde yapılabileceğini, ancak bazı mevsimlerin özel estetik işlemler için daha uygun olabileceğini belirtti. Yüz ve boyun germe ameliyatı gibi işlemlerin yaz mevsiminde uygun olmayabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Çil, 'Bu tür işlemler güneş ışınlarından daha rahat korunabileceğimiz soğuk mevsimlerde yapılmalıdır' dedi.

Güneş Işınlarından Korunmak Önemli

Yaz döneminde yapılan estetik işlemler hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çil, 'Güneş ışınlarına direkt maruz kalan ve korunması zor olan yüz ve boyun ameliyat bölgelerinde kalıcı renk değişiklikleri oluşabilir. Ameliyat kesi bölgeleri daha koyu bir renk ile iyileşebilir ve daha belirgin, kalıcı izler bırakabilir' diye konuştu.

Özel Güneş Gözlükleri Tercih Edilmeli

Yüz ve boyun bölgesinde estetik işlem geçirmiş bireylerin güneşten korunmasının önemine değinen Prof. Dr. Çil, 'Yüzümüzün güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması için geniş çevreli şapkalar kullanmak ve özel güneş gözlükleri tercih etmek faydalı olabilir' dedi.

Liposuction Sonrası Güneşlenmekten Uzak Durulmalı

Yaz aylarında vücut bölgesinde yapılan estetik işlemlere de dikkat çeken Prof. Dr. Çil, 'Liposuction (yağ aldırma) işlemi sonrası vücudumuzda oluşan morluklar kendiliğinden 2-3 hafta içinde geçmektedir. Ancak, bu dönemde erkenden güneşlenmek kalıcı renk değişikliklerine yol açabilir' ifadelerini kullandı. Ayrıca, liposuction sonrası kullanılan özel korselerin yaz sıcağında rahatsızlık verebileceğini belirterek, sıkı iç çamaşırları veya ince taytlar giymenin alternatif olabileceğini ekledi.

Meme Estetiği Yaptıranlara Öneriler

Meme estetiği yaptıranların da güneşten korunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çil, 'Meme estetiği sonrası bronzlaşmak için üst bölgenizi açıkta bırakarak güneşlenmek, estetik meme cerrahi bölgelerinde kalıcı izler ve renk değişikliklerine neden olabilir. Ameliyat kesi bölgelerini güneş ışınlarından koruyacak şekilde sutyen kullanmanız uygun olacaktır' dedi.

Göz Bölgesi De Güneş Işınlarından Korunmalı

Göz kapağı estetiği yaptıranların da güneş ışınlarından korunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çil, 'Güneş ışınlarının göz kapağında kalıcı izler ve renk değişikliklerine sebep olmaması için geniş çerçeveli güneş gözlükleri ve uygun büyüklükte şapka kullanmak faydalı olacaktır' ifadelerini kullandı.

Uygun Tedbirler Alınmalı

Son olarak, tüm estetik işlemlerin her mevsimde yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Çil, 'Yaz döneminde güneş ışınlarının ameliyat bölgelerinde renk değişiklikleri ve kalıcı izler oluşturabileceği dikkate alınarak, uygun tedbirlerin alınması ve güneş ışınlarına daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir' diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
L park tarih oluyor! Yeni direksiyon sınavı kuralları açıklandı

L park tarih oluyor! Yeni direksiyon sınavı kuralları açıklandı