Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Epilepsi hakkında doğru bilinen yanlışlar

Epilepsi hakkında doğru bilinen yanlışlar

Epilepsi hastalarının toplumda yanlış etiketlemelerle karşılaşması, onların yaşamlarını etkiliyor. Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, bu konuda toplumu bilinçlendirmeye çağırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Epilepsi hakkında doğru bilinen yanlışlar
KAYNAK: İHA

Nöroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, epilepsi hastalarının toplum tarafından yapılan yanlış etiketlemelerin zorluklar yaşamasına dikkat çekti. Gömceli, epilepsi hastalarının tamamen normal insanlar olduğunu ve bu etiketlemelerin onları risklerden uzak tuttuğunu belirtti. Hastaların nöbet geçirmesi durumunda toplumun nasıl tepki vereceğini bilemediklerini vurgulayan Gömceli, bu konuda toplumu daha duyarlı olmaya davet etti.

Epilepsi ve Toplumda Yeri

Epilepsi, beynin anormal elektrik deşarjlarına bağlı olarak ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, epilepsinin toplumda görülme sıklığının yaklaşık yüzde 1 olduğunu ve her yaşta ortaya çıkabileceğini belirtti. Hastalığın çocukluktan başladığı yanlış bir algı olduğunu vurgulayan Gömceli, doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekti.

Epilepsiyle İlgili Doğru Bilinmesi Gerekenler

Epilepsi, şeker veya tansiyon gibi kronik hastalıklardan farklı bir yapıya sahiptir. Hastaların maruz kaldığı etiketlemelerin ciddi sonuçları olduğunu belirten Gömceli, doğru bilgilendirmenin bu sorunun üstesinden gelmede önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Hasta Bakımında Önemli Noktalar

Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, epilepsi tanısı konulan hastaların yaşam şartlarının farklılık gösterebileceğine dikkat çekti. Hastaların yaşamlarını normal bir şekilde sürdürebilmeleri için düzenli ilaç kullanımının önemine vurgu yaptı.

Toplumun Rolü ve Yanlış Etiketlemelerin Sonuçları

Epilepsi hastalarının toplum içinde yanlış etiketlemelerle karşılaşmalarının risklerini artırdığını vurgulayan Gömceli, bu durumun hastaların yaşamlarını etkilediğini belirtti. Özellikle riskli işlerde çalışmanın tehlikeli olabileceğini ifade eden Gömceli, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Epilepsinin Tedavisi ve Gelişmeler

Epilepsinin tedavi yaklaşımlarının sebebe göre değiştiğini belirten Gömceli, ilaç tedavisinin temel yaklaşım olduğunu ancak bazı durumlarda cerrahi yöntemlerin de gündeme geldiğini aktardı. Görüntüleme teknolojilerinin gelişmesinin tanı sürecine olumlu katkı sağladığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ta orta saha oyuncusu Tayfur Bingöl sakatlandı

Beşiktaş'ta orta saha oyuncusu Tayfur Bingöl sakatlandı