Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık En ölümcül 11 virüs salgını! X Hastalığı bilinmeyen bir tehdit mi?

En ölümcül 11 virüs salgını! X Hastalığı bilinmeyen bir tehdit mi?

Dünya Sağlık Örgütü'nün ortaya attığı X hastalığı terimi nedir? DSÖ planı listesinde yer alan tehlikeli virüsler hangileri? Soruların yanıtları haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
En ölümcül 11 virüs salgını! X Hastalığı bilinmeyen bir tehdit mi?

Dr. Öğr. Üyesi Esra Ergün Alış, sağlık alanında önemli bir gündem maddesi olan X Hastalığının, uzmanlar tarafından yıllar önce bulaşıcı tehditlere karşı alınacak önlemleri hızlandırmak amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

DSÖ'nün Öncelikli Hastalıklar Listesinde Neden X Hastalığı Var?

X Hastalığı terimi, bilim insanlarının öncelikle bilinen tehditler yerine bilinmeyen bulaşıcı tehlikelere karşı tıbbi önlemler geliştirmeyi amaçlıyor. DSÖ, 2017'de X Hastalığı'nı öncelikli patojenler listesine dahil ederek araştırmaların hız kazanmasını sağladı.

Dr. Öğr. Üyesi Esra Ergün Alış

X Hastalığı Nedir?

X hastalığı, bilinmeyen ve ciddi mikrobik tehditlerin neden olduğu bir hastalığa verilen ad. Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) ve Ebola gibi bilinen hastalıkların yanı sıra X Hastalığı, DSÖ'nün öncelikli patojenler listesinde yer alıyor.

Covid-19 ve X Hastalığı İlişkisi

Covid-19, yeni bir koronavirüsün neden olduğu bir X Hastalığı örneği. Virüs, pandemiyi başlatarak dünya genelinde hızlı bir reaksiyon alınmasına sebep olmuştu.

En Ölümcül 11 Virüs Salgını

DSÖ, bilinmeyen hastalıklara karşı hazırlık olarak Ar-Ge sağlamak amacıyla bir plan oluşturdu. Plan içinde yer alan tehlikeli virüsler arasında Covid-19, Kırım-Kongo kanamalı ateşi, Ebola virüsü hastalığı, Marburg virüsü hastalığı, Lassa ateşi, MERS ve SARS, Nipah ve henipaviral hastalıklar, Rift Vadisi Ateşi ve Zika bulunuyor.

X Hastalığı Çalışmalarının Önemi

X Hastalığı üzerine yapılan çalışmalar, Covid-19 pandemisi sırasında hızlı bir reaksiyon alınmasına öncülük etti. Salgın Hazırlık İnovasyonları Koalisyonu gibi gruplar, pandemi potansiyeline sahip yeni virüsler ortaya çıktığında hızla yanıt verebilecek teknolojilerin geliştirilmesini destekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DEM Parti'de Antalya Mesaisi

DEM Parti'de Antalya Mesaisi