Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Düzenli ilaç kullanan bu hastalıktan kurtuluyor

Düzenli ilaç kullanan bu hastalıktan kurtuluyor

Dünya Sağlık Teşkilatı Küresel Tüberküloz Raporu'na göre tüberküloz görülme sıklığı 100 binde 14 kişi olarak belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Düzenli ilaç kullanan bu hastalıktan kurtuluyor
KAYNAK: İHA

Kırıkkale İl Verem Koordinatörü Dr. Hilal Turhan, Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası boyunca sağlık personeli tarafından kamu, kurum ve kuruluşlarda 'verem' hakkında bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Ayrıca, kurs ve okullarda düzenlenen 'verem' eğitimleriyle toplumun bilinçlendirildiğini ifade etti. Alışveriş merkezlerinde açılan stantlarda vatandaşlara yönelik broşür dağıtımının da gerçekleştirildiğini söyledi.

Veremle Mücadele

Dr. Hilal Turhan, ülkede yürütülen 'Veremsiz Bir Türkiye' adlı kontrol programı hakkında da bilgi verdi. Bu programın etkin ilaç tedavisi ile bulaştırıcılığın önemli ölçüde azaldığını vurguladı. Verem Savaş Dispanseri'nde verem hastalarının ücretsiz tedavilerinin ve temaslı kişilerin taramalarının yapıldığını belirtti.

Dr. Hilal Turhan

Verem Tedavisi ve İlaç Uyumunun Önemi

Dr. Turhan, verem hastalığının ölümcül olmasına rağmen etkili bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekti. 'Dünya Sağlık Teşkilatı Küresel Tüberküloz Raporu'nda ülkemizde tüberküloz görülme sıklığı 100 binde 14 kişi olarak belirtilmiştir' diyen Dr. Turhan, hastaların altı ay düzenli ilaç tedavisi alarak iyileşebileceğini ve tedaviye başlandıktan 15-20 gün sonra bulaştırıcılığın büyük ölçüde azaldığını açıkladı. Ayrıca, tedavi ve kontrollerini düzenli olarak yaptıran ekonomik ve sosyal güçlük yaşayan tüberküloz hastalarına aylık nakdi sosyal yardım yapıldığını ekledi.

Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası'nda Genel Bilgilendirme

Dr. Turhan, 'Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası' boyunca il genelindeki tüm Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtımının yapıldığını da sözlerine ekledi.

Ödüllerle Tamamlanan Program

Program, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Verem konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Programa, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Yeni ve birçok sağlık personeli, öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Modern'in Yeni Binası: 2024'ün Harika Eserleri Listesine Girdi

İstanbul Modern'in Yeni Binası: 2024'ün Harika Eserleri Listesine Girdi