Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Düzce'de Batı Nil Virüsü uyarısı

Düzce'de Batı Nil Virüsü uyarısı

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, batı Nil virüsünün yaz ve sonbahar dönemlerinde etkili olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Düzce'de Batı Nil Virüsü uyarısı
KAYNAK: İHA

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, batı Nil virüsü hakkında önemli bir uyarıda bulundu.

Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından, “Hastalık genelde mevsimsel olup, yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görülmektedir. Ülkemizde 2010 yılından itibaren görülmeye başlamıştır. Batı Nil virüsü enfeksiyonu virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalıktır. Hastalık Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya’da yaygın olarak görülmektedir. Hastalık kişiden kişiye doğrudan bulaşmaz. Hastalığın görüldüğü bölgelerde yaşayan veya bu bölgelere seyahat eden kişiler hastalığın bulaşması açısından dikkatli olmalıdır. Hastalıktan korunmada temel yaklaşım sivrisinek sokmalarından korunmaktır. Hastalığın görüldüğü ülkelere veya endemik bölgelere seyahat edecekler bakanlığın seyahat talimatlarına uymaları gerekir. Virüsün bulaştığı kişilerin yaklaşık yüzde 80’inde herhangi bir belirti görünmez. Yaklaşık yüzde 20’sinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, lenf bezlerinde şişlik, bulantı, kusma, ciltte döküntü görülür. Yaklaşık 1 haftada iyileşme beklenir” açıklaması yapıldı.

Batı Nil virüsü nedir?

Yapılan açıklamaya göre, Batı Nil virüsü, genellikle mevsimsel bir hastalıktır ve yaz boyunca ile sonbaharın erken dönemlerinde görülüyor. Türkiye'de 2010 yılından itibaren tespit edilen bu virüs, sivrisinekler aracılığıyla bulaşan viral bir hastalık.

Batı Nil Virüsü Nerelerde Görülür?

Batı Nil virüsü, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Batı Asya gibi bölgelerde yaygın olarak görülmektedir. Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmaz. Ancak, hastalığın görüldüğü bölgelerde yaşayan veya bu bölgelere seyahat eden kişilerin dikkatli olmaları önemlidir.

Batı Nil Virüsü belirteleri

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, batı Nil virüsünden korunmanın temel yaklaşımının sivrisinek sokmalarından kaçınmak olduğunu belirtti. Virüsün bulaştığı kişilerin yaklaşık yüzde 80’inde herhangi bir belirti görülmemektedir. Yüzde 20’sinde ise aşağıdaki belirtiler görülebilir:

Ateş
Baş ağrısı
Kas ağrısı
Halsizlik
İştahsızlık
Lenf bezlerinde şişlik
Bulantı
Kusma
Ciltte döküntü

Belirtilerin ortaya çıkması durumunda genellikle 1 haftada iyileşme beklenmektedir. Hastalıktan korunmak için, Batı Nil virüsü görülen ülkelere veya endemik bölgelere seyahat edeceklerin, Sağlık Bakanlığı’nın seyahat talimatlarına uymaları önerilmiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aşırı Sağcı Protesto: İsveç'te Müslümanların Ülkeye Dönüşü İçin Gösteri Yapıldı

Aşırı Sağcı Protesto: İsveç'te Müslümanların Ülkeye Dönüşü İçin Gösteri Yapıldı