Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Dünya Kanser Günü'nde bilinçlenme çağrısı

Dünya Kanser Günü'nde bilinçlenme çağrısı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, en sık görülen kanser türlerini sıraladı ve yapılması gerekenleri açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Kanser Günü'nde bilinçlenme çağrısı
KAYNAK: ANKA

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gökşen İnanç İmamoğlu, Dünya Kanser Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, küresel anlamda her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kansere karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla düzenlenen kampanyalara dikkat çekti.

2024 Yılı İçin Belirlenen Tema: 'Kanser Bakımında Daha İleriye'

İnanç, “Kanser Bakımında Daha İleriye” temasının 2024 yılı için belirlendiğine işaret ederek, bu temanın kişisel sorumlulukları vurgulayan güçlü bir çağrı olduğunu ifade etti.

Küresel Kanser İstatistikleri ve Türkiye'deki Durum

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 734 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ve 2040 yılında bu sayının yaklaşık yüzde 50 artması öngörüldüğünü belirten İnanç, Türkiye'de ise erkeklerde en sık görülen kanser türlerinin sırasıyla akciğer, prostat, kolorektal ve mesane kanseri olduğunu, kadınlarda ise sırasıyla meme, tiroid, kolorektal ve rahim kanserinin öne çıktığını kaydetti.

Bilinçlendirme ve Erken Teşhis Önemi

Kanserin sadece bireyleri değil, aynı zamanda aileleri, çevreyi ve toplumları etkileyen bir hastalık olduğuna dikkat çeken İnanç, bilim, tıp ve teknolojinin sağladığı imkanlarla kanserle mücadelede yeni çözümler geliştirildiğini ifade etti. Ancak, kanserin önlenmesi ve erken teşhisin sağlanması için toplumsal farkındalığın arttırılması gerektiğini vurguladı.

Sağlıklı Yaşam ve Kanser Riskini Azaltma Adımları

İnanç, düzenli sağlık kontrolleri, sigara ve alkol kullanımının kontrol altında tutulması, sağlıklı beslenme gibi basit adımların kanser riskini azaltmada önemli rol oynadığını belirtti. Ayrıca, kanserle mücadelede bilgi paylaşımı ve destek grupları gibi kaynakların da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olarak kansere karşı mücadelede öncü bir rol üstlendiklerini belirten İnanç, bilimin ışığında kansersiz bir gelecek için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Dünya Kanser Günü'nün, kanserle mücadelede umut dolu bir gün olduğunu hatırlatarak, birlikte bilinçlenerek ve destek vererek kanseri yenebileceklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te Trafik Kazası: Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı

Serik’te Trafik Kazası: Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı