Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık DSÖ: Maymun Çiçeği salgınında kapanmaya ihtiyaç yok

DSÖ: Maymun Çiçeği salgınında kapanmaya ihtiyaç yok

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Maymun çiçeği olarak bilinen mpox virüsü hakkında önemki açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DSÖ: Maymun Çiçeği salgınında kapanmaya ihtiyaç yok

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Maymun çiçeği virüsü hakkında yaptığı açıklamalarda, virüsün hızla yayılmaya başlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Harris, M çiçeği virüsünün 'Klad 1 ve Klad 2' olmak üzere iki genetik türü bulunduğunu belirtti. Özellikle yeni tür 'Klad 1b'nin çocuklar arasında yüksek ölüm oranına sahip olduğunu ve hızlı yayılma potansiyelinin endişe verici olduğunu ifade etti.

'Virüs Özellikle Savunmasız Gruplar İçin Tehdit Oluşturuyor'

Harris, M çiçeği virüsünün yeni türü olan Klad 1b nedeniyle hastalığın daha yüksek ölüm oranlarına sahip olduğunu ve özellikle savunmasız gruplarda, örneğin çocuklar arasında, daha tehlikeli olduğunu vurguladı. Virüsün Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden başlayarak Burundi, Ruanda, Uganda ve Kenya gibi ülkelere de sıçradığını belirten Harris, virüsün çatışma bölgelerinde hızla yayıldığını ve yetersiz beslenme nedeniyle bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler için büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

'M Çiçeği Virüsüne Karşı Kitlesel Aşılama Önerilmiyor'

M çiçeği virüsü için belirli bir tedavi bulunmadığını ve semptomatik tedavinin etkili olduğunu belirten Harris, çiçek hastalığı için geliştirilen aşıların M çiçeği virüsüne karşı da etkili olduğunu söyledi. Ancak Harris, kitlesel aşılama yerine hedefli aşılama yapılması gerektiğini belirterek, aşının virüs bulaşmış kişilerle temasa geçenler ve salgının olduğu bölgedeki sağlık çalışanları için önerildiğini açıkladı.

'Yeni Bir Covid-19 Dönemi Beklemiyoruz'

Harris, M çiçeği virüsünün Covid-19 gibi bir pandemi haline dönüşme olasılığı hakkında endişe duyulmaması gerektiğini belirtti. M çiçeği virüsünün farklı bir yayılma şekline sahip olduğunu ve esasen çok yakın fiziksel temas yoluyla bulaştığını ifade etti. Harris, virüsün dünyaya yayılmasını ve bir pandemiye dönüşmesini önlemek için iyi bir gözetim ve temas takibi yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'ın Avrupa'daki Hedefi Büyük

Galatasaray'ın Avrupa'daki Hedefi Büyük